"Simt enorm şi văz monstruos" 2

18 iul. 2016 Omul sf(M)inteste locul
Dan Nicolaie
"Simt enorm şi văz monstruos"

Canicula şi ştirile ultimelor zile pot afecta grav un om sensibil, poate şi pe unul normal. Gradele urcă ameţitor pantele termometrelor, iar veştile monstruoase curg precum râurile aflate sub cod roşu de inundaţie. Câteva întrebări ne bântuie precum nişte fantome intrate în sevraj. Ce se întâmplă cu lumea în care trăim? Când s-a modificat în asemenea hal? Procesul s-a petrecut chiar sub ochii noştri? Când un om greşeşte, îl judecăm, izolăm, pedepsim, dar ce facem când comunităţi întregi se comportă în neregulă, schimbăm strategia de ţară?

Te uiţi, asculţi, citeşti şi nu înţelegi cum o întreagă comunitate a asistat impasibilă, ani de zile, cum nişte oameni, pe alocuri copii, sunt ţinuţi în lanţuri, torturaţi, puşi la muncă silnică, într-un sat (judeţul Argeş, România, Uniunea Europeană) în secolul XXI. Nimeni nu a fost străbătut de un cât de mic fior de omenie, frica sau indiferenţa blocând orice tentativă de acţiune. Când apare un consilier local şi explică în faţa camerelor TV, că oamenii erau ţinuţi în lanţuri "ca să nu fugă" vedem cu încetinitorul cum are loc o implozie morală.

Când credeam că nimic nu ne mai poate şoca în legătură cu sistemul sanitar, tocmai aflăm că în spitalele în care apa e diluată cu pseudo-dezinfectanţi, pacienţii sunt mâncaţi la propriu de viermi, asta în cazul în care nu mor direct în urma unei transfuzii greşite de sânge. Un salariu mai mic decât trebuie nu poate justifica absolut totul, mai ales atunci când eşti medic.

De pe cocoaşele unor clădiri care dau fiori oricărui om cinstit, puşcăriaşi voinici strigă "hoţii" şi se plâng de foarte multe lucruri, inclusiv de puţinătatea şi calitatea hranei. Până unde poate merge ironia?

Nici din exterior ştirile şi imaginile care le însoţesc nu sunt mai dătătoare de speranţe. Jean Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, ne anunţă senin că pe tema Brexit-ului s-a consultat şi cu "lideri de pe alte planete" şi nimeni nu tresare în plenul Parlamentului European, fostul preşedinte american George W. Bush dansează senin-zâmbăreţ la o înmormântare, şi niciun coleg al poliţiştilor privegheaţi nu-l ia de guler să-l scoată afară, iar Boris Johnson, excentricul eurosceptic, este numit ministru de externe de către noul premier britanic, tocmai când tot mai mulţi experţi erau convinşi că "insularii" regretă votul ultimului referendum.

Trebuie să fie ceva în neregulă în aerul respirabil sau în apa potabilă ca toate acestea să poată avea loc fără ca obrazul lumii normale să nu crape de ruşine!

Ultimă oră: tot mai mulţi pământeni reali vânează fără milă pokemoni imaginari!

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 18.07.2016, 07:47

Trista lume cu umanitatea pierduta.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 18.07.2016, 08:09

Prinsi in realitatea virtuala ca intr-o plasa, in curand nu vom mai intelege lumea reala, dramele de mai sus nu ne vor mai misca. Aceasta e lumea viitorului, fara sentimente, doar cu senzatii.

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULM-am înţepat, din nou21
02 apr. Dan Nicolaie


Dan NicolaieMasca ministrului şi greşelile beţivului2
01 apr. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULProstie în formă continuată30
29 mar. Cristian Dogaru


Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?3
12 mar. Emilia Olescu


Dan NicolaieAlo, domnu" "robot", mă doare sufletul7
11 mar. Dan Nicolaie


Dan NicolaieOMUL SF(M)INTEŞTE LOCULI-a rămas lumea mică12
08 ian. Dan Nicolaie


OMUL S(F)MINTEŞTE LOCULMânaţi, măi!11
29 dec. 2020 Dan Nicolaie


Frigul19
15 dec. 2020 Dan Nicolaie


Rasismul explicat de un bunic nepotului său61
11 dec. 2020 Dan Nicolaie


Dan NicolaiePe Victor cine îl apără?13
27 nov. 2020 Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.