Stars Group va cumpăra Sky Betting & Gaming

22 apr. 2018 Companii
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania candiană de pariuri Stars Group a convenit achiziţia Sky Betting & Gaming, într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari, pentru -şi extinde prezenţa pe segmentul pariurilor sportive şi a crea cea mai mare companie de pariuri online listată la bursă, transmite Bloomberg.

Stars Group va plăti suma convenită sub formă de numerar şi acţiuni proprietarilor Sky Betting & Gaming, respectiv CVC Partners şi Sky Plc, potrivit unui comunicat publicat de compania canadiană duminică.

Operatorul PokerStars estimează că va obţine aproximativ un sfert din venituri din pariuri sportive, segmentul de pariuri online cu cel mai mare ritm de creştere, incluzând şi achiziţiile recente din Australia.

"Produsul premium de pariuri sportive al Sky Betting & Gaming este completarea ideală a platformei noastre de poker, care este lider pe piaţă", a declarat în comunicat directorul general Rafi Ashkenazi, care numeşte achiziţia drept "un moment de referinţă" pentru Stars Group.

Potrivit acordului, Stars Group va plăti 3,6 miliarde de dolari în numerar şi 37,9 milioane de acţiuni noi, la preţul consemnat de titlurile companiei la închiderea tranzacţiilor din 20 aprilie.

Stars Group a precizat că a obţinut o finanţare sub formă de datorii de 6,9 miliarde de dolari.

După ce nu a reuşit să preia compania rivală a Sky, William Hill, Stars Group obţine o prezenţă semnificativă în Marea Britanie, cea mai mare piaţă de pariuri reglementată şi un număr mare de posibili clienţi pentru jocurile online de cazino şi poker. Achiziţia permite şi reducerea dependenţei de afacerile instabile cu jocul de poker, care anul trecut au general două treimi din veniturile Stars.

Pariurile sportive online sunt legale în anumite forme în patru state americane. Situaţia s-ar putea schimba în condiţiile în care Curtea Supremă analizează solicitarea statului New Jersey de a declara neconstituţională o lege din1992 care interzice pariurile sportive. Dacă instanţa va accepta solicitarea, ar putea declanşa un val de state care să legalizeze pariurile pentru fotbal, basket şi alte competiţii.

Acordul anunţat astăzi vine după ce Stars Group a preluat luna trecută o participaţie mai mare la compania australiană CrpwnBet, care în consecinţă a cumpărat divizia australiană a William Hill.

Fondul de investiţii CVC a cumpărat o participaţie de control la Sky Betting, de la compania Sky, deţinută de Rupert Murdoch, în 2014.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.