Stars Group va cumpăra Sky Betting & Gaming

22 apr. 2018 Companii
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania candiană de pariuri Stars Group a convenit achiziţia Sky Betting & Gaming, într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari, pentru -şi extinde prezenţa pe segmentul pariurilor sportive şi a crea cea mai mare companie de pariuri online listată la bursă, transmite Bloomberg.

Stars Group va plăti suma convenită sub formă de numerar şi acţiuni proprietarilor Sky Betting & Gaming, respectiv CVC Partners şi Sky Plc, potrivit unui comunicat publicat de compania canadiană duminică.

Operatorul PokerStars estimează că va obţine aproximativ un sfert din venituri din pariuri sportive, segmentul de pariuri online cu cel mai mare ritm de creştere, incluzând şi achiziţiile recente din Australia.

"Produsul premium de pariuri sportive al Sky Betting & Gaming este completarea ideală a platformei noastre de poker, care este lider pe piaţă", a declarat în comunicat directorul general Rafi Ashkenazi, care numeşte achiziţia drept "un moment de referinţă" pentru Stars Group.

Potrivit acordului, Stars Group va plăti 3,6 miliarde de dolari în numerar şi 37,9 milioane de acţiuni noi, la preţul consemnat de titlurile companiei la închiderea tranzacţiilor din 20 aprilie.

Stars Group a precizat că a obţinut o finanţare sub formă de datorii de 6,9 miliarde de dolari.

După ce nu a reuşit să preia compania rivală a Sky, William Hill, Stars Group obţine o prezenţă semnificativă în Marea Britanie, cea mai mare piaţă de pariuri reglementată şi un număr mare de posibili clienţi pentru jocurile online de cazino şi poker. Achiziţia permite şi reducerea dependenţei de afacerile instabile cu jocul de poker, care anul trecut au general două treimi din veniturile Stars.

Pariurile sportive online sunt legale în anumite forme în patru state americane. Situaţia s-ar putea schimba în condiţiile în care Curtea Supremă analizează solicitarea statului New Jersey de a declara neconstituţională o lege din1992 care interzice pariurile sportive. Dacă instanţa va accepta solicitarea, ar putea declanşa un val de state care să legalizeze pariurile pentru fotbal, basket şi alte competiţii.

Acordul anunţat astăzi vine după ce Stars Group a preluat luna trecută o participaţie mai mare la compania australiană CrpwnBet, care în consecinţă a cumpărat divizia australiană a William Hill.

Fondul de investiţii CVC a cumpărat o participaţie de control la Sky Betting, de la compania Sky, deţinută de Rupert Murdoch, în 2014.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / WARGHA ENAYATI, FONDATORUL REŢELEI REGINA MARIA ŞI PROIECTULUI ENAYATI MEDICAL CITY:"Fără infrastructură şi spitale performante, sistemul medical românesc doar va supravieţui de la o zi la alta"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIFundaţia Vodafone România - 22 de ani de implicare în domeniul sănătăţii
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"
30 oct. George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Tratamentul la distanţă, viitorul în serviciile de sănătate?
30 oct. VLAD BOERIU


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"
30 oct. A.V.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTE ADRFR"Bugetul alocat pentru medicamente are nevoie de o mai mare predictibilitate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Stocurile de medicamente din ţară pentru tratarea noului coronavirus sau a altor afecţiuni nu pot fi evaluate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. ADRIAN MARINESCU, INSTITUTUL MATEI BALŞ:"În acest moment, ne gândim că virusul va mai fi prezent până în 2022"1
30 oct. A consemnat George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Telemedicina - o alternativă tot mai căutată la consultaţiile tradiţionale
30 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.