SUPLIMENT CRYPTO

JPMorgan consideră că 1% din portofoliile investitorilor ar putea fi în Bitcoin

JPMorgan consideră că 1% din portofoliile investitorilor ar putea fi în Bitcoin

JPMorgan este cea mai recentă firmă de pe Wall Street care le propune investitorilor să folosească Bitcoin ca modalitate de diversificare a portofoliilor lor, potrivit Bloomberg.

Strategii au promovat recent criptomonedele drept o modalitate de refugiu în faţa fluctuaţiilor semnificative în clasele tradiţionale de active, cum ar fi acţiuni, obligaţiuni şi mărfuri. Mai degrabă decât să facă pariuri mari pe bitcoin, aceştia au recomandat o alocare relativ mică, care nu ar fi prea mare, chiar dacă preţul bitcoin ar scădea substanţial.

"Într-un portofoliu cu mai multe active, investitorii pot adăuga probabil până la 1% din alocarea lor în criptomonede pentru a obţine orice câştig de eficienţă în rentabilitatea globală ajustată la risc a portofoliului", au scris strategii, inclusiv Joyce Chang şi Amy Ho într-un notă săptămâna trecută.

Bitcoin a crescut de cinci ori în ultimul an, pe măsură ce investitorii proeminenţi precum Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller şi Elon Musk s-au îngrămădit să aloce sume mari monedei virtuale, Tesla a anunţat recent o investiţie de 1,5 miliarde de dolari în acest activ. În ianuarie, au existat 106 milioane de utilizatori de criptomonede, în creştere faţă de 92 de milioane în luna precedentă, potrivit Crypto. com. Totodată, banca BNY Mellon a anunţat planuri de a deţine, transfera şi emite monede digitale pentru clienţii săi, în timp ce activele din Grayscale Bitcoin Trust s-au dublat, ajungând la peste 33,5 miliarde dolari din decembrie.

Criptomonedele pot fi relativ noi şi volatile, dar sunt, de asemenea, oarecum necorelate cu alte active şi pot oferi o acoperire bună, consideră JP Morgan. Foştii economişti ai Fed, Roberto Perli şi Benson Durham de la Cornerstone Macro LLC, au efectuat calcule şi au constatat că volatilitatea portofoliilor de acţiuni poate fi de obicei redusă prin adăugarea unei cantităţi de active digitale.

Dacă toate corporaţiile ar investi 10% din banii lor lor în bitcoin, această mişcare ar adăuga 200.000 de dolari la preţul tokenului, a declarat Cathie Wood din Ark Investment Management într-un interviu recent la CNBC.

JPMorgan a precizat că monedele digitale au, însă, limite în utilitatea lor.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

REPREZENTANŢII ING BANK:"2020 a fost anul care ne-a reconfirmat strategia digitală"
12 apr. A consemnat Emilia Olescu


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,9212 lei
12 apr. Andreea Panait


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 0,97%
12 apr. Andreea Panait


FABIO PANETTA, MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV AL BCE:''BCE nu trebuie să accepte întârzieri suplimentare în privinţa ţintei de inflaţie''
11 apr. G.U.


OTP Bank finanţează achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă şi în 2021
09 apr. S.B.


Rating A3 pentru emisiunea de obligaţiuni ipotecare a Alpha Bank Romania acordat de Moody's
09 apr. S.B.


Euro s-a depreciat la 4,9212 lei
09 apr. S.B.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 1,62%
09 apr. G.U.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9228 lei
09 apr. Sabin S. Brandiburu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,07%
09 apr. Sabin S. Brandiburu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.