SUPLIMENT CRYPTO

MFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

MFP: Proiectul legislativ privind autorizarea furnizorilor de portofele digitale - în curs de elaborare

Autorizarea şi/sau înregistrarea, precum şi acordarea şi retragerea avizului tehnic în cazul furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare şi furnizorilor de portofele digitale se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, elaborată de Ministerul Finanţelor (MF) împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi cu Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), cu avizul Ministerului Afacerilor Interne (MAE) şi cel al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit reprezentanţilor MF.

Aceştia ne-au transmis că, în prezent, proiectul de Hotărâre a Guvernului mai sus menţionat este în curs de elaborare, urmând să fie definitivat în cel mai scurt timp posibil.

Sursele citate ne-au precizat: "Potrivit O.U.G. nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru completarea art. 218 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum şi pentru completarea art. 12 alin. (5) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, publicată în Monitorul Oficial al României în data de 15.07.2020, procedura de autorizare şi/sau de înregistrare, precum şi procedura de acordare şi retragere a avizului tehnic a acestor furnizori de servicii se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, elaborată de Ministerul Finanţelor împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României şi cu Oficiul, cu avizul Ministerului Afacerilor Interne şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 111/2020".

Până în prezent, nu au fost depuse solicitări de autorizare din partea furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare şi a furnizorilor de portofele digitale, conform MF.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

REPREZENTANŢII ING BANK:"2020 a fost anul care ne-a reconfirmat strategia digitală"
12 apr. A consemnat Emilia Olescu


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a depreciat la 4,9212 lei
12 apr. Andreea Panait


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 0,97%
12 apr. Andreea Panait


FABIO PANETTA, MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV AL BCE:''BCE nu trebuie să accepte întârzieri suplimentare în privinţa ţintei de inflaţie''
11 apr. G.U.


OTP Bank finanţează achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă şi în 2021
09 apr. S.B.


Rating A3 pentru emisiunea de obligaţiuni ipotecare a Alpha Bank Romania acordat de Moody's
09 apr. S.B.


Euro s-a depreciat la 4,9212 lei
09 apr. S.B.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 1,62%
09 apr. G.U.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9228 lei
09 apr. Sabin S. Brandiburu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,07%
09 apr. Sabin S. Brandiburu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.