SUPLIMENT CRYPTO

Utilizatorii de criptomonede au depăşit 100 de milioane, la nivel mondial

Utilizatorii de criptomonede au depăşit 100 de milioane, la nivel mondial

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume folosesc în prezent criptomonede, potrivit unor rapoarte ale Crypto.com.

În luna ianuarie au existat 106 milioane de utilizatori crypto la nivel mondial, după o creştere de 16% a participanţilor doar în prima lună a anului, conform datelor Crypto.com.

Totodată, un sondaj al grupului de consultanţă financiară deVere a constatat că 70% dintre clienţii săi cu vârsta de peste 55 de ani investiseră deja în monede digitale sau intenţionau să facă acest lucru, în 2021, în ciuda faptului că bitcoin şi alte criptomonede sunt puternic associate, în general, cu investitori mai tineri şi milenari.

Raportul Crypto.com spunea că ascenţiunea preţului bitcoin şi a altor monede digitale a fost un factor cheie al interesului crescut pentru criptomonede.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 58.000 de dolari luna trecută, înainte să sufere o devalorizare.

Iunie şi august în 2020 şi ianuarie în 2021 au fost "luni excepţional de puternice" pentru creşterea numărului de utilizatori cripto, potrivit managerului de cercetare al Crypto.com Kevin Wang.

"Ceea ce observăm este că perioadele de creştere puternică a numărului de utilizator vin după perioade de performanţă puternică a valorii bitcoin", a declarat Kevin Wang.

Crypto.com a citat, de asemenea, un boom al Ethereum şi adoptarea criptomonedelor instituţionale de către PayPal şi MicroStrategy, ca un interes major.

Nigel Green, director executiv al grupului deVere, a declarat că sondajul intern al firmei a scos în faţă boom-ul recent al criptomonedelor care "a captat atenţia oamenilor din întreaga lume - şi nu doar a generaţiilor tinere, aşa-numite digital native".

Cifra Crypto.com de 106 milioane de utilizatori de criptomonede a fost identificată prin analiza datelor din blockchain-urile pe care se bazează criptomonedele, precum şi date din sondaje şi tranzacţii.

Platforma a transmis că o serie de dificultăţi s-au aplicat cercetării. Acestea includ dificultăţi în a şti dacă utilizatorii de pe lanţ încă mai deţin crypto şi în a identifica comercianţii care nu tranzacţionează sau folosesc exchangeuri, ceea ce ar putea însemna că cifra ar putea varia în ambele direcţii.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

FABIO PANETTA, MEMBRU AL COMITETULUI EXECUTIV AL BCE:''BCE nu trebuie să accepte întârzieri suplimentare în privinţa ţintei de inflaţie''
11 apr. G.U.


OTP Bank finanţează achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă şi în 2021
09 apr. S.B.


Rating A3 pentru emisiunea de obligaţiuni ipotecare a Alpha Bank Romania acordat de Moody's
09 apr. S.B.


Euro s-a depreciat la 4,9212 lei
09 apr. S.B.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 1,62%
09 apr. G.U.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9228 lei
09 apr. Sabin S. Brandiburu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,07%
09 apr. Sabin S. Brandiburu


BCR: Sistemul bancar a înregistrat, în martie, un deficit de lichiditate de 2 miliarde lei
09 apr. M.G.


Euro s-a apreciat la 4,9228 lei2
08 apr. S.B.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 1,65%1
08 apr. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.