SUPLIMENT GAMBLING/ CU 15,88% MAI MULT DECÂT ÎN 2017

Profitul brut al Loteriei Române - aproape 119 milioane lei, în 2018

03 sep. 2019 Companii
Profitul brut al Loteriei Române - aproape 119 milioane lei, în 2018

Loteria Română a înregistrat, anul trecut, venituri totale de peste 1,07 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere de 5,61% faţă de veniturile totale bugetate şi de 17,08% comparativ cu veniturile totale înregistrate în 2017. Profitul brut înregistrat în 2018 a depăşit 118,8 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere de 41,68% în comparaţie cu valoarea bugetată şi de 15,88% faţă de profitul brut înregistrat în anul anterior.

Compania ne-a transmis că, anul trecut, a repartizat şi virat către Ministerul Finanţelor Publice (acţionarul său majoritar) dividende în sumă de peste 169,3 milioane lei.

Loteria Română are un nou sistem loteristic - SILOR -, dezvoltat şi implementat prin resurse proprii, din luna noiembrie a anului 2018. Reprezentanţii companiei de stat subliniază că acesta reprezintă un pas important în dezvoltarea şi modernizarea companiei, în acord cu exigenţele tehnologiei actuale, cu respectarea standardelor de calitate, securitate şi integritate. În continuarea acestui proces de modernizare, o prioritate majoră pentru companie o reprezintă, la acest moment, dezvoltarea unui canal alternativ de vânzare a produselor loteristice, în sistem online.

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) are în vedere şi extinderea reţelei de vânzare, în acest an, prin încheierea de noi parteneriate cu retaileri importanţi, astfel încât să ofere posibilitatea doritorilor să joace la loto "ori de câte ori se simt inspiraţi, chiar şi atunci când merg la cumpărături". În prezent, reţeaua de vânzare a Loteriei Româ-ne numără peste 1900 de agenţii, proprii şi mandatare, în cadrul companiei funcţionând peste 5.800 de aparate de videoloterie.

Printre altele, reprezentanţii CNLR ne-au transmis: "Am continuat diversificarea produselor de tip loz instant, care se află pe un trend ascendent în preferinţele jucătorilor. Astfel, anul acesta am lansat noi serii de loz în plic, lozuri randalinate şi patru noi serii de lozuri răzuibile cu premii şi tematică atractivă, care acoperă o gama mare de preferinţe.

Jucătorii Loteriei Române s-au bucurat şi în acest an de numeroase câştiguri la jocurile preferate. Dacă ar fi să ne referim numai la jocurile loto automatizate organizate de compania noastră, în primele şapte luni ale acestui an, Loteria Română a acordat peste 3,65 milioane de câştiguri, în valoare totală de peste 127,15 milioane de euro, iar în anul 2018 au fost înregistrate peste 6,8 milioane de câştiguri, în valoare totală de aproximativ 228 milioane de euro. (...) În portofoliul nostru se regăsesc produse considerate de acum tradiţionale - lozul în plic, jocul Pronosport, la care românii nu renunţă să-şi încerce norocul. Lor li se adaugă jocurile moderne - Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc, Videoloterie, lozuri răzuibile, astfel încât, cu o gamă atât de diversificată, reuşim să răs-pundem aşteptărilor tuturor tipologiilor de jucători".

Reprezentanţii Loteriei ne-au mai spus: "Anul acesta Loteria Română aniversează 113 ani de activitate, fiind astfel una dintre cele mai vechi şi longevive instituţii româ-neşti. Ceea ce nu s-a schimbat şi continuă să ne definească şi în prezent este rolul important pe care instituţia noastră, asemeni altor loterii de stat din Europa, îl are în finanţarea proiectelor de interes public, ce vizează diverse domenii, considerate prioritare, la un moment dat, în funcţie de nevoile fiecărei perioade traversate.

În prezent, 2% din încasările companiei merg către Fondul Naţional Cultural, iar cea mai mare parte din profitul net este direcţionat, prin Ministerul Finanţelor Publice, către bugetul de stat, sub formă de dividende. În felul acesta, sume importante de bani se întorc, indirect, în folosul cetăţenilor".

Loteria Română este condusă de Alexandru-Mircea Croitoru, care a preluat funcţia de director general în 11 aprilie 2019 de la Ovidiu Iulian Portariuc, acesta din urmă ocupând fotoliul de şef al instituţiei în perioada 11.10.2017-10.04.2019.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.