SUPLIMENT GAMBLING/ ÎN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC

Avem una dintre cele mai moderne legislaţii din Europa

03 sep. 2019 Companii
Emilia Olescu
Avem una dintre cele mai moderne legislaţii din EuropaEmilia Olescu

Sectorul jocurilor de noroc a intrat în rândul celor mai importante pieţe europene de profil, subliniază reprezentanţii din domeniu. Potrivit lui Liviu Popovici, preşedintele Romanian Bookmakers, viitorul acestui domeniu este strâns legat de nivelul de responsabilitate şi implicare socială a organizatorilor. "Conlucrarea între legiuitor şi industrie conduce spre iniţiative de modernizare a cadrului legislativ, cu efecte pozitive asupra celor trei stakeholderi principali - clienţi, autorităţi şi organizatori", ne-a trans-mis Liviu Popovici.

În acest moment, avem una dintre cele mai moderne legislaţii din Europa, deşi mai este loc de rafinare, un nivel echitabil al taxelor, controale şi monitorizări stricte, mai spune domnia sa, adăugând: "Vorbim despre o indus-trie cu un aport din ce în ce mai însemnat în activitatea economică a României, care generează aproximativ 45.000 de locuri de muncă şi contribuie cu circa 1 miliard de euro la PIB-ul ţării şi 300 de milioane de euro la bugetul de stat, prin taxele directe, impozitul pe profit şi alte taxe şi contribuţii colectate anual. Pot afirma că menţinerea şi chiar accentuarea trendului actual de maturizare şi profesionalizare a industriei reprezintă garanţia dezvoltării sustenabile a industriei".

În plan legislativ, focusul este, în momentul de faţă, pe Legea 129/2019, care transpune directiva europeană împotriva spălării banilor, evidenţiază Dan Ghiţă, preşedintele ROMBET.

Pe acest subiect, Liviu Popovici ne-a transmis: "Noua legislaţie privind prevenirea şi combaterea spălării banilor aduce cu ea o serie de obligaţii în sarcina operatorilor de jocuri de noroc. Notabilă este aceea de a prelua datele cu caracter personal pentru persoanele care înregistrează câştiguri în valoare de minimum 2.000 de euro într-o singură operaţiune, ceea ce presupune legitimarea clienţilor cu actul de identitate. Companiile de jocuri de noroc tradiţionale vor fi nevoite să solicite clienţilor să prezinte o copie după actul de identitate la colectarea sumelor mai mari de 2.000 de euro, ori să doteze locaţiile cu dispozitive pentru copierea în format fizic sau digital a acestora. Dacă scăderea plafonului de raportare obligatorie către ONPCSB, de la 15.000 de euro la 10.000 de euro, nu impactează administrativ organizatorii, aceştia au, însă, obligaţia de identificare a titularilor şi raportare a tranzacţiilor în valori mult mai mici, şi de 100 de lei, dacă acestea îndeplinesc condiţiile pentru a fi clasificate drept tranzacţii suspecte. Toate aceste noi obligaţii presupun o instruire suplimentară a angajaţilor, implementarea de proceduri specifice şi chiar angajarea de personal suplimentar".

Anul acesta a avut un debut destul de dificil pentru industria jocurilor de noroc, ne-a spus, la rândul său, Odeta Nestor, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Dis-tanţă (AOJND), făcând referire la prevederile din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privitoare la majorarea taxelor pentru jocurile de noroc şi, implicit, la impactul major pe care aceasta l-a avut în piaţa de profil: "Totuşi, companiile din indus-trie au reuşit să se redreseze şi să se conformeze noilor schimbări legislative din domeniu fără a avea modificări substanţiale în funcţionare".

Cea mai importantă latură a problematicii sectorului de gambling este aceea că prea puţine companii sunt dis-puse să întreprindă un efort de modelare a imaginii industriei într-un mod omogen şi printr-un mesaj comun, atrage atenţia Doru Gheorghiu, preşedintele Aspecto Consulting. Domnia sa arată că tot mai mulţi manageri au înţeles această necesitate şi au făcut front comun în ultimii ani în acest sens, însă acest grup trebuie lărgit până la a avea masa critică necesară emiterii unei strategii de imagine la nivel de industrie şi a acelui mesaj comun, neapărat necesar.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / WARGHA ENAYATI, FONDATORUL REŢELEI REGINA MARIA ŞI PROIECTULUI ENAYATI MEDICAL CITY:"Fără infrastructură şi spitale performante, sistemul medical românesc doar va supravieţui de la o zi la alta"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIFundaţia Vodafone România - 22 de ani de implicare în domeniul sănătăţii
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"
30 oct. George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Tratamentul la distanţă, viitorul în serviciile de sănătate?
30 oct. VLAD BOERIU


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"
30 oct. A.V.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTE ADRFR"Bugetul alocat pentru medicamente are nevoie de o mai mare predictibilitate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Stocurile de medicamente din ţară pentru tratarea noului coronavirus sau a altor afecţiuni nu pot fi evaluate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. ADRIAN MARINESCU, INSTITUTUL MATEI BALŞ:"În acest moment, ne gândim că virusul va mai fi prezent până în 2022"1
30 oct. A consemnat George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII Telemedicina - o alternativă tot mai căutată la consultaţiile tradiţionale
30 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.