SUPLIMENTUL TABAC

Capturi importante de ţigarete contrafăcute

23 sep. 2019 Companii
Capturi importante de ţigarete contrafăcute

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în 23 martie, la frontiera verde, aproximativ 32.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 372.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată.

În acest context, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Conform informaţiilor de pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), în jurul orei 03.50, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Falcău, un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul ţării.

Comunicatul IGPF arată: "Colegii noştri au acţionat pentru oprirea maşinii, dar în momentul în care şoferul a observat echipajul poliţiei de frontieră, acesta şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului şi deoarece şoferul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, aceştia au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. La scurt timp maşina a fost descoperită abandonată pe un teren anevoios".

În cauză, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

În maşină au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.240 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, efectuân­du-se cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în ziua de 23 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

IGPF au transmis, la data respectivă: "În jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea la control a maşinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă conducătorul auto nu s-a supus, continuându-şi deplasarea în mare viteză, moment în care lucrătorii noştri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată maşina nu s-a oprit, poliţiştii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, având mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor".

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţineau 16.590 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.


Vaccinarea angajaţilor - condiţie pentru reluarea activităţii HoReCa la parametrii optimi2
21 apr. G.M.


GREENPEACE:"Planul de restructurare al CE Oltenia este incompatibil cu reglementările europene"1
21 apr. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.