Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

30 oct. 2018 Companii
Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

Ţara noastră se situează pe poziţia a 38-a într-un clasament privind securitatea alimentară, potrivit raportului Global Food Security Index 2018 - GFSI (Indicele Global al Securităţii Alimentare), efectuat de Corteva Agriscience, divizia de agricultură a DowDuPont, şi Economist Intelligence Unit (EIU).

În acest clasament, ţara noastră se află după ţări precum Argentina, Costa Rica şi Slovacia, dar înaintea unor state precum Brazilia, Rusia şi China. România a obţinut un scor total de 68,9 puncte - o îmbunătăţire cu un punct faţă de anul 2017. "Dintre cele trei criterii analizate, România a obţinut cel mai bun punctaj pentru Calitatea şi siguranţa alimentelor (locul 32 în lume), urmat de Disponibilitatea hranei (poziţia 35) şi Accesibilitatea acesteia (locul 43)", se arată în comunicat. Ţara noastră a obţinut punctaj maxim (100 de puncte) pentru un număr mare de categorii analizate de acest indice. Astfel, a fost remarcată existenţa unui mediu favorabil pentru siguranţa alimentară, dar şi o varietate mare de surse de finanţare pentru fermieri. La aceasta se adaugă un risc scăzut ca rata de urbanizare să afecteze producţia agricolă.

Conform comunicatului, citat de news.ro, există o bună capacitate de stocare a mâncării: "Raportul menţionează dedicarea autorităţilor române pentru creşterea standardelor alimentare, existenţa unui ghid pentru o dietă echilibrată şi bogată în nutrienţi, prezenţa unei strategii de îmbunătăţire a alimentaţiei şi colectarea de date privind deficienţele populaţiei cauzate de nutriţie. Siguranţa alimentară din România este susţinută de existenţa unei capacităţi suficiente de stocare a mâncării, potrivit indicelui". Este remarcat în studiu accesul foarte bun la surse de apă potabilă, precum şi o reţea bine dezvoltată de magazine alimentare. Însă, în acelaşi timp, ţara a înregistrat scoruri reduse pentru procentul mare din veniturile unei familii alocat pentru achiziţionarea hranei, infrastructura din domeniul agricol şi volatilitatea producţiei agricole, deoarece a raportat diferenţe mari între producţiile agricole înregistrate anual în ultimele două decenii, au atras atenţia experţii. Pentru prima dată în istoria acestui indice, Singapore ocupă prima poziţie în GFSI 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ADVERTORIALSuport pentru dezvoltarea serviciilor medicale la Spitalul de Psihiatrie''Eftimie Diamandescu'' Bălăceanca - în contextul pandemiei Covid-19" Cod SMIS 2014+ 138135
12 apr.


ÎN SCĂDERE UŞOARĂ FAŢĂ DE CEA DIN 2019Eisberg a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 11 milioane euro
12 apr. A consemnat Emilia Olescu


China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.


Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware
09 apr. G.U.


EJOBS:Creştere de 70% a aplicărilor pentru locuri de muncă în primele 3 luni ale anului
09 apr. S.B.


SONDAJ BESTJOBS:16% dintre angajaţi spun că s-au vaccinat deja împotriva Covid-19 şi 37% urmează în perioada următoare
09 apr. S.B.


TRAVELMINIT.RO:Hotelurile din România anunţă politici flexibile de anulări şi oferte speciale
09 apr. G.U.


Netflix a încheiat un acord pentru dreptul de streaming al filmelor Sony1
09 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.