TC Capital lansează Hyperion Towers - investiţie de 14 milioane de euro

29 nov. 2019 Companii
MELANIA AGIU
Sursa foto: www.hyperiontowers.ro
Sursa foto: www.hyperiontowers.ro

TC Capital a lansat, în Bucureşti, Hyperion Towers, un nou tip de investiţie pe piaţa imobiliară, în valoare de 14 milioane euro. Compania cu sediul în ţara noastră, fondată şi condusă de Ali Capa, este implicată în achiziţionarea, dezvoltarea şi renovarea unor imobile şi proiecte localizate în zone strategice din Capitală.

Hyperion Towers este primul proiect de birouri de clasă A, de înaltă calitate, ce va fi vândut în suprafeţe mici, începând de la 200 mp, cu 720 euro/mp.

Proiectul cuprinde două clădiri cu o suprafaţă toală închiriabilă de 40.000 mp, cu 20.000 mp incluşi în prima clădire a cărei renovare se estimează că va fi terminată în ianuarie 2019, în timp ce pentru cea de-a doua termenul de execuţie este a doua jumătate a lui 2020. Lucrările se desfăşoară în două faze, cu o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro pentru fiecare clădire.

Ali Capa, CEO al TC Capital, a declarat: "În acest moment piaţa locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spaţii de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici şi mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opţiuni limitate şi îşi desfăşoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficienţa folosirii spaţiului şi calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimăm că aproximativ 60% dintre IMM-urile din Bucureşti, în special startup-uri şi firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spaţii de birouri de înaltă calitate, cu dimensiuni care să poată fi adaptate nevoilor lor şi care să aibă preţuri accesibile."

Potrivit domniei sale, conceptul lansat este o premieră pentru segmentul marilor proiecte de birouri de clasă A din ţara noastră şi se adresează întregii pieţe, dar în special companiilor mici şi mijlocii şi micilor investitori care vor putea achiziţiona spaţii de birouri cu preţuri începând de la 150.000 euro.

Sursa citată a mai adăugat: "Cele mai importante avantaje oferite de acest tip de investiţie se află în potenţialul foarte mare de dezvoltare al zonei, momentan subevaluată, care va genera creşterea valorii proprietăţii dar şi posibilitatea de a închiria spaţiile de birouri, generând recuperarea sumei investite în achiziţie şi un profit sigur".

Ali Capa a adăugat: "Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unităţi mai mici, are un puternic potenţial de a revoluţiona piaţa locală. Având în vedere că peste 60% din cererea anuală din Bucureşti este pentru birouri de până la 1000 mp, noi practic am deschis porţile marilor clădiri de clasă A pentru companiile mici şi mijlocii. Prin acest concept vrem să lansăm un instrument imobiliar care lipsea pieţei de clădiri din Bucureşti şi care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute".

Conform fondatorului TC Capital, în primul semestru din 2019, cererea pe acest segment a continuat să crească, ajungând la 196.000 mp, mai mult cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

La finalul semestrului întâi din 2019, stocul total de clădiri de birouri de clasă A şi B din Bucureşti era de 2,95 milioane mp, dintre care 128.000 mp reprezentau livrările noi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost livraţi numai 28.000 mp. Până la finalul celui de-al doilea semestru din acest an, este aşteptată livrarea a încă 250.000 mp de spaţii noi.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, CEO FAN COURIER:"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"
16 apr. A.T.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTE CONAF:"Lipsa educaţiei antreprenoriale - principalul motiv pentru care multe companii eşuează"
16 apr. A.T.


GUVERNUL ALOCĂ664,1 milioane lei pentru certificatele CO2 necesare CE Oltenia
16 apr. G.M.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"
16 apr. A.V.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / TIVADAR RUNTAG, CEO CHIMCOMPLEX:"Condiţiile favorabile de piaţă ne-au ajutat foarte mult în a doua jumătate a lui 2020"
16 apr. M.G.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate"
16 apr. E.O.


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce"
16 apr. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM ŞI PREŞEDINTE CRE:"Bursa de Valori creează un parteneriat între investitori şi antreprenori"
16 apr. Mihai Gongoroi


Cererea de birouri a scăzut la 50%, în pandemie
16 apr. Emilia Olescu


VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF:"Peste 90% din companiile fondate de femei nu sunt scalabile să intre în categoria companiilor mari"
16 apr. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.