TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia Somplast

14 apr. 14:11 Companii
S.B.
TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia Somplast

TeraPlast a primit în data de 13 aprilie 2021 avizul favorabil al Consiliului Concurenţei pentru dobândirea controlului unic asupra Somplast, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

TeraPlast a executat ordinul de vânzare al fostului acţionar majoritar al Somplast SA în 29 decembrie 2020. Dupa avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, TeraPlast îşi exercită controlul asupra societăţii.

În urma achiziţiei Somplast, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacităţi de producţie de 4.000 de tone de polietilenă. Din acestea, 3.000 de tone reprezintă capacitatea de folii şi 1.000 de tone capacitatea de producţie ţeavă. În plus, TeraPlast dobândeşte şi 20.000 mp de hale în Năsăud.

Grupul TeraPlast mai are în curs de implementare o investiţie de 12 milioane de euro, cofinanţată prin schema de ajutor de stat, pentru construcţia unei fabrici de folii biodegradabile în Parcul Industrial din Sărăţel. Împreună cu achiziţia Somplast, investiţia TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile se ridică până acum la peste 13 milioane de euro.

Piaţa ambalajelor flexibile din România se ridică la 300 milioane de euro, iar 47% din aceasta este reprezentată de importuri. Prin investiţiile în ambalaje flexibile, Grupul TeraPlast îşi propune înlocuirea importurilor din piaţă prin oferirea de produse româneşti de calitate, certificate la standarde europene. Totodată, Grupul îşi propune ca în 2022 să devină liderul pieţei româneşti de ambalaje flexibile.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ZEROHEDGE:Consilul administrativ al Microsoft a vrut să îl demită pe Bill Gates în 2020, în urma unui scandal sexual în care acesta era implicat
17 mai. S.B.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2021Rompetrol a realizat o cifră de afaceri brută de peste un miliard de dolari
17 mai. S.B.


9 antreprenori români au dezvoltat aplicaţia LiteApp de tip marketplace pentru servicii
17 mai. S.B.


Antibiotice dă startul caravanei de vaccinare
17 mai. S.B.


Saint-Gobain încheie un acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România
17 mai. G.U.


SONDAJ PWC:Peste 40% dintre companiile din România se aşteaptă ca facilităţile fiscale acordate în pandemie să determine inspecţii fiscale noi
17 mai. G.U.


NETOPIA Payments îşi consolidează structura de holding pentru noua etapă de dezvoltare strategică
17 mai. G.B


În 2020CGS România a raportat un avans cu peste 12% a business-ului
17 mai. G.B


GRUP FEROVIAR ROMÂNLansează ETA Expert, serviciul de estimare a timpilor de sosire pentru transporturile feroviare de marfă
17 mai. G.B


Antreprenorul Alexandru Filip lansează Pickatrip.ro, prima platformă de sejururi şi vacanţe la tarife reduse
17 mai. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.