Toată conducerea ONJN a fost înlocuită 1

17 mai. 2018 Companii
Emilia Olescu
Toată conducerea ONJN a fost înlocuită

Toată conducerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost înlocuită, ieri, de premierul Viorica Dăncilă. Numit preşedintele Oficiului în luna martie 2017, Dan Iliovici a fost schimbat din funcţie după un an şi două luni, în locul său fiind numit Marius Sebastian Ionescu, director general al Direcţiei Generale Informatizare şi Monitorizare jocuri de noroc din cadrul ONJN, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Conform surselor noastre, au fost înlocuiţi din funcţii şi vicepreşedintele Valentin Korman - cu Mihai George Rovenţa, şef serviciu în cadrul Serviciului Control Sloturi, Jocuri loto, Jocuri On-line şi Pariuri -, precum şi secretarul general Florin Preda, cu Tudor Simota, director general al Direcţiei Generale de Supraveghere şi Control.

Conducerea ONJN a fost schimbată pe motive de competenţă, consideră Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR), care ne-a declarat: "De când a fost numită această conducere, au fost deschise în instanţă zeci de procese cu agenţii economici din piaţă, au fost suspendate abuziv zeci de licenţe - s-a ajuns chiar să fie suspendată o licenţă a unui agent economic, după care ONJN a revenit asupra deciziei fără ca societatea respectivă să facă plângere în justiţie. Cei care au condus până ieri ONJN ascultau de pseudo-experţii din piaţa jocurilor de noroc".

În replică, Dan Iliovici ne-a precizat: "Nu preşedintele suspendă licenţe, aceste hotărâri se iau în cadrul Comitetului de Supraveghere, preşedintele având doar un vot din cele nouă".

Dan Iliovici s-a arătat surprins de decizia premierului Dăncilă de a-l înlocui din funcţia de preşedinte al ONJN. Domnia sa a precizat: "A fost o experienţă extraordinară şi le mulţumesc tuturor colaboratorilor, atât colegilor din Oficiu, cât şi celor din industrie. Sper ca munca noastră să fie dusă mai departe, pentru binele pieţei jocurilor de noroc, dar mai ales al jucătorilor".

La finalul lunii februarie, ziarul BURSA scria, citând surse apropiate situaţiei, că deciziile emise de ONJN din primăvara anului trecut şi până în prezent nu sunt valabile, fiind pasibile să fie anulate în instanţă. Sursele citate ne-au precizat, la acea vreme: "S-a încercat şi în timpul fostei conduceri să fie numită o persoană pe această funcţie, în condiţii similare, adică încălcându-se legea, dar preşedintele de atunci (n.r. Odeta Nestor) nu a fost de acord. Concret, în martie 2017, Sorin Grindeanu, care era prim ministru, l-a pus pe Valentin Korman, care i-a fost şofer, în funcţia de vicepreşedinte al ONJN. Legislaţia în domeniu (Ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc) spune că membrii Comitetului de conducere «trebuie să îndeplinească, la data numirii, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă calitatea de licenţiat al unei instituţii de învăţământ superior cu durata stabilită de lege, acreditată, şi o vechime de cel puţin 10 ani în activitate pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul preşedintelui şi vicepreşedintelui, şi de cel puţin 5 ani în activitate pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul celorlalţi membri». Valentin Korman nu îndeplineşte condiţia de a avea o vechime de cel puţin zece ani pe un post pentru care să se ceară studii superioare. Totodată, Korman a absolvit facultatea în 2016, deci cu atât mai mult nu îndeplineşte condiţiile impuse".

Domnul Valentin Korman nu a răspuns, atunci, apelurilor noastre telefonice.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de un roman oarecare în data de 23.10.2018, 19:41

Apreciez ca ar trebui schimbati si sefii de servicii teritoriale si nu doar conducerea.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITehnologia 5G va aduce numeroase beneficii în sectorul medical, printre care consultaţii la distanţă şi intervenţii chirurgicale cu roboţi
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC:"Sedentarismul din această perioadă va avea repercusiuni asupra stării de sănătate"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIVaccinul anti Covid-19, tot mai aproape de realitate
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / DR. OVIDIU PALEA, FONDATOR PROVITA:"Statul trebuie să recunoască preţul real al actului medical din spitalele de stat"
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / WARGHA ENAYATI, FONDATORUL REŢELEI REGINA MARIA ŞI PROIECTULUI ENAYATI MEDICAL CITY:"Fără infrastructură şi spitale performante, sistemul medical românesc doar va supravieţui de la o zi la alta"1
30 oct.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIIFundaţia Vodafone România - 22 de ani de implicare în domeniul sănătăţii
30 oct.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / DANIEL BUDA, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN PARLAMENTUL EUROPEAN:"Alocarea de 60% pentru plăţile directe în agricultură va rămâne neatinsă în Politica Agricolă Comună"
30 oct. George Marinescu


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢIITratamentul la distanţă, viitorul în serviciile de sănătate?
30 oct. VLAD BOERIU


VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" / MIHAI-LIVIU MORARU, DIRECTOR GENERAL AFIR:"Fonduri europene de 415 milioane euro au ajuns la fermieri anul acesta, pentru investiţii"
30 oct. A.V.


SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / IULIAN TRANDAFIR, PREŞEDINTE ADRFR"Bugetul alocat pentru medicamente are nevoie de o mai mare predictibilitate"
30 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.