Twitter a şters mesajul postat de fostul premier malaysiain Mahathir Mohamad, care nota că "musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi" 2

29 oct. 19:31 Internaţional
A.P.
Twitter a şters mesajul postat de fostul premier malaysiain Mahathir Mohamad, care nota că "musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi"

Twitter a retras joi un mesaj postat de fostul premier malaysiain Mahathir Mohamad, în care aprecia că "musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi", după ce Franţa a cerut pur şi simplu suspendarea contului, relatează AFP, citat de News.

"În decursul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie furioşi şi să ucidă milioane de francezi din cauza masacrelor din trecut", a scris Mahathir Mohamad.

Platforma a menţinut o vreme acest tweet, invocând un "interes al publicului", însă mesajul a fost însoţit de un avertisment.

Trei persoane au fost ucise joi - dintre care cel puţin una a fost tăiată la gâît - într-o biserică, într-un atac considerat de către autorităţile franceze terorist.

La scurt timp după atac, cel care a fost premier al Malaysiei, o ţară cu populaţie majoritar musulmană, până la căderea Guvernului său, în februarie, a postat pe contul de Twitter o serie de mesaje incendiare.

Referindu-se la decapitarea la 16 octombrie a profesorului francez Samuel Paty, care le-a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed în cadrul unor cursuri, Mahathir a declarat că nu aprobă atentatul, dar că libertatea de exprimare nu include "insultele la adresa celuilalt".

"Indiferent care este religia vizată, oamenii furioşi ucid", a apreciat fostul premier, în vârstă de 95 de ani, care a făcut în trecut declaraţii controversate despre evrei şi homosexuali.

Mahathir, care a fost în două rânduri premier, pe o perioadă totală de 24 de ani, a apreciat că preşedintele francez Emmanuel Macron este "foarte primitiv".

"Francezii ar trebui să îi înveţe pe cetăţenii lor respectul faţă de sentimentele altora. Odată ce toţi musulmanii şi religia musulmanilor sunt acuzate de ceea ce a făcut o persoană furioasă, musulmanii au dreptul de a-i pedepsi pe francezi", a continuat el.

"Boicotarea nu poate compensa faptele rele comise de către francezi toţi aceşti ani", a apreciat el.

El nu a făcut vreo referire la atacul de la Nisa, comis potrivit unei surse franceze apropiate anchetei cu strigăte de "Allah akbar" ("Allah este mare", în arabă).

"COMPLICE AL UNUI APEL LA CRIMĂ"

Secretarul de stat francez însărcinat cu domeniul digital, Cedric O, a îndemnat platforma americană să suspende contul şi să retragă mesajul în care se arată că musulmanii au "dreptul să ucidă milioane de francezi".

"Tocmai am discutat cu directorul general al Twitter France. Am cerut ca contul (lui Mahathir Mohamad) să fie imediat suspendat. Twiter nu ar vrea să fie complice al unui apel la crimă", a declarat el pe contul său personal, în franceză şi în engleză.

Twitter a menţinut iniţial mesajul şi i-a adăugat menţiunea "acest tweet a încălcat regulile referitoare la glorificarea violenţei. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că disponibilitatea acestuia poate prezenta un interes pentru public".

Apoi tweetul respectiv a fost şters. Celelalte declaraţii online ale lui Mahathir Mohamad sunt, însă, vizibile în continuare.

După decapitarea profesorului francez Samuel Paty de către un tânăr rus cecen în vârstă de 18 ani, Emmanuel Macron a promis că Franţa nu va renunţa la caricaturi, în numele libertăţii de exprimare.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 19:58

Incintă Macron spiritele prin astfel de declarații?

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2020, 20:14

Oare in Franta cate milioane de francezi sunt si cate milioane de musulmani?Daca e s-o luam care pe care....Ce sa le ceri,atat ii duce capul.Nu mai trebuie primiti migranti musulmani cu niciun chip!Sa stea acolo in tarile lor musulmane si creada in cine si in ce vor fara sa tulbure apele prin alte parti!

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

China refuză să prezinte scuze Australiei pentru imaginea falsă postată pe Twitter
01 dec. J.P.


Fenomenul "fake news" la adresa vaccinului anti-Covid a devenit "a doua pandemie", spune preşedintele Crucii Roşii
01 dec. J.P.


Femeie din Suedia, arestată sub suspiciunea că şi-a ţinut fiul închis în casă 30 de ani
01 dec. A.P.


Bursele asiatice au închis în teritoriu pozitiv
01 dec. J.P.


Un milion de galaxii noi, descoperite de un telescop de mare capacitate din Australia
01 dec. A.P.


Londra îţi îndeamnă întreprinderile "să se pregătească", cu o lună înainte de Brexit
01 dec. S.B.


O grupare extremistă care voia reinstaurarea dictaturii naziste, interzisă de guvernul german2
01 dec. J.P.


Tornadă violentă în Italia, în apropierea aeroportului din Catania
01 dec. J.P.


Cinci state membre, inclusiv România, au primit tranşa de 8,5 miliarde euro din împrumutul acordat de CE
01 dec. J.P.


MAREA BRITANIE:Restaurante, baruri sau cinematografe vor cere "paşaport covid" de la clienţi1
01 dec. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.