Twitter lansează "Birdwatch", un forum destinat combaterii dezinformării

26 ian. 10:26 Companii
S.B.
Twitter lansează "Birdwatch", un forum destinat combaterii dezinformării

Twitter a prezentat luni o nouă unealtă menită să îi consolideze eforturile în combaterea dezinformării şi a informării eronate prin atragerea utilizatorilor, în acelaşi mod ca Wikipedia, să semnaleze mesajele potenţial înşelătoare, informează news.ro.

Noul sistem va permite utilizatorilor să discute şi să prezinte contextul mesajelor despre care cred că sunt false sau înşelătoare.

Intitulat "Birdwatch", proiectul este o secţiune aparte a Twitter care va fi, iniţial, disponibilă doar unui mic număr de utilizatori. Prioritatea nu va fi oferită celebrităţilor sau celor care verifică informaţii în mod tradiţional. Utilizatorii trebuie să folosească un cont afiliat unui număr de telefon şi unei adrese de e-mail reale.

Într-un comunicat citat de NBC, vicepreşedintele Keith Coleman a transmis: "Birdwatch va permite oamenilor să identifice informaţia pe Twitter despre care cred că este înşelătoare sau falsă şi să scrie note care să ofere context informativ. Credem că această abordare are potenţial de a răspunde rapid când informaţia înşelătoare este răspândită, adăugând context pe care oamenii îl vor găsi important şi în care vor avea încredere".

Utilizatorii Birdwatch vor putea să semnaleze mesajele dintr-un meniu direct pe interfaţa principală a Twitter, dar discuţia despre veridicitatea acestuia va rămâne exclusiv în secţiunea Birdwatch.

Participanţii vor putea evalua notificările celorlalţi, iar evaluările vor fi acumulate pe un profil Birdwatch separat de cel de Twitter, potrivit news.ro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DEPANERO:"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"
26 feb. A.P.


Huawei Technologies ar putea produce vehicule electrice sub propriul brand
26 feb. A.B.


Twitter anticipează creşteri de două ori mai mari până în anul 2023
26 feb. A.P.


Twitter va lansa abonamente pentru accesarea anumitor postări
26 feb. A.B.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / MIHAI PĂSCULESCU, PREŞEDINTELE FEPAIUS:"Guvernul nu a acordat niciun sprijin pentru salvarea acestei industrii"
26 feb. A.I.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTELE ARIES:"Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României"
26 feb. M.G.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / CLARA ROTESCU, PREŞEDINTELE FRDVA:"Nu trebuie să plătim un ministru ca să facă muncă de contabil"
26 feb. A.T.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ADRIANA COCÎRŢĂ, SUPREME COUNCIL OF EUROPEAN BUSINESS:"Bugetul nu prevede nicio sumă pentru susţinerea exportatorilor"
26 feb. M.G.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / AURICA SERENY, PREŞEDINTELE APMR:"Dacă nu participăm la târgurile din toamnă, va scădea exportul de mobilă"
26 feb. A.I.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / GABRIELA RUSU, VICEPREŞEDINTELE FEPA-CM:"Oprirea programului de export, posibil să îngroape industria construcţiilor de maşini"
26 feb. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.