VALERIU GHEORGHIŢĂ:

''Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic'' 3

11 apr. 21:51 Miscellanea
G.U.
''Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic''

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat duminică seara că, începând de săptămâna viitoare, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID, conform Agerpres.

"M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (...) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca", a spus medicul la Digi 24.

El a amintit că din data de 14 aprilie vor începe rapelurile pentru AstraZeneca. "Cred că, dacă am fi avut o adresabilitate crescută şi pentru vaccinul AstraZeneca, în momentul de faţă eram la cel puţin 80.000 de persoane vaccinate pe zi", a afirmat Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, în ultimele zile s-a lucrat pentru operaţionalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 144 vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca.

"Au început notificări. (...) pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări şi peste 70.000 de persoane programate doar în 24 de ore", a mai spus preşedintele CNCAV.

El a susţinut că, în următoarele două-trei zile, persoanele care se programează la vaccinare vor putea vedea câte persoane au înaintea lor şi care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv, notează sursa citată.

"Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (...) Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson", a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.


Opinia cititorului: 3
1.   E o prostie
mesaj trimis de Cristian în data de 12.04.2021, 06:24

E o prostie, nu va merge vaccinarea in acest ritm, exista inca foarte multa lume programată care nu a reușit să se vaccineze din cauza incompetenței și imposturii in organizare.

Aceste persoane se vor vaccina iar vaccinarea va merge pe repede inapoi când va atinge 3 milioane de vaccinați. 

2.   fără titlu
mesaj trimis de Unu în data de 12.04.2021, 08:29

Pe listele de asteptare sunt înscrisi cateva sute de mii de doritori.Cu 80000 de vaccinati zilnic în cateva zile termină lista.Apoi ?

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2021, 08:35

Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic'' CA SA CE??????????????

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Târg de cariere, online, pentru studenţi şi ingineri
11 mai. O.D.


PROIECTConectarea tinerilor la mediul profesional
11 mai. O.D.


ARAFAT:"O eventuală deschidere a restaurantelor în proporţie de 100% va presupune anumite condiţii de acces"2
10 mai. J.P.


Ministerul Sănătăţii a aprobat testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-192
10 mai. G.B


EXERCIŢIU NATO:1000 de paraşutişti au aterizat pe aerodromul Bazei Aeriene din Boboc
10 mai. G.B


GHEORGHIŢĂ:"Nu avem acum suficiente date care să confirme importanţa celei de-a treia doze de vaccin"11
10 mai. J.P.


ERIC STAB:''Investiţii de 70 de miliarde de euro în următorii zece ani în sectorul energetic românesc''
10 mai. G.U.


MDLPA alocă 15 milioane de lei pentru finalizarea Planurilor Urbanistice Generale
10 mai. G.B


Ministrul Aurescu cere un punct de vedere Camerei Deputaţilor în cauza "Kovesi împotriva României"
10 mai. J.P.


ŞEFUL DSVSA BRAŞOV, DESPRE GRIPA AVIARĂ:''Boala nu evoluează în judeţ, dar vrem să luăm măsuri preventiv''
10 mai. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.