VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / ANDREEA NEGRU, PURTĂTOR DE CUVÂNT ROMGAZ ŞI PREŞEDINTELE ADAA:

"Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească rapid unele deziderate" 1

16 apr. Companii
E.O.
Andreea Negru
Andreea Negru

Pandemia a adus companiilor oportunitatea să-şi îndeplinească unele deziderate rapid, consideră Andreea Negru, purtător de cuvânt în cadrul Romgaz şi Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohnton (ADAA), care apreciază: "Nu îmi imaginam ca o companie mamut cum este Romgaz să se adapteze într-un timp atât de scurt la unele nevoi pe care le auzeam de-a lungul timpului din partea managementului - «trebuie să ne digitalizăm, vom implementa sisteme performante informatice etc.».

Toate acestea erau nişte deziderate, nişte idei strategice care aveau a se implementa în timp, însă anul pandemic a adus această oportunitate de a face lucrurile foarte rapid. În orice lucru negativ trebuie să priveşti acea parte pozitivă. Am reuşit în scurt timp să implementăm aceste proiecte fără prea multe hârtii plimbate din stânga în dreapta, fără prea multe aprobări, cu asumarea unor responsabilităţi din partea celor care conduc o astfel de companie, iar acest lucru vine în sprijinul angajaţilor, al conducerii, al ministerului, al societăţii civile. În anul 2020 am reuşit să implementăm telemunca. Nimeni nu se gândea ca, la o asemenea companie de stat, angajaţii să lucreze de acasă, însă am descoperit că este posibilă această variantă".

Purtătorul de cuvând al Romgaz a subliniat că tot ceea ce înseamnă sănătate şi securitate în muncă a fost gestionat cu succes, în compania pe care o reprezintă. Conform Andreei Negru, în cadrul companiilor de stat, marii producători s-au adaptat extrem de repede la noile condiţii: "Ceea ce până acum păreau doar dorinţe din punctul de vedere al modernizării companiilor de stat, s-a transformat rapid în realitate anul trecut, iar acest lucru îmi dă speranţă că, în viitor, şi în cadrul companiilor despre care până acum se credea că sunt greu de urnit pot fi adoptate măsuri în baza sistemelor de management performant, a indicatorilor de profitabilitate şi de productivitate. Aceste modele nu pot aduce decât plus valoare".

În opinia preşedintelui ADAA, avem nevoie de educaţie antreprenorială: "Noi am dezbătut această necesitate, am arătat nevoia unui astfel de proiect, am avut un proiect pilot de educaţie antreprenorială în şcoli - iniţial opţional, ulterior, cu acordul cadrelor didactice, al părinţilor şi ministerului, să devină obligatoriu. Un prim exemplu îl dau din nou privaţii - antreprenorii, dar şi şcolile private -, care au îmbrăţişat această idee de educaţie antreprenorială. Apoi vorbim de educaţia vocaţională, fiind nevoie ca această forţă de muncă să fie direcţionată acolo unde oamenii simt că pot face performanţă în anumite domenii".

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2021, 18:18

dupa atatea "victorii " (ale normalitatii scolului XXI pentru orice companie modesta) poate mai dezvoltam si eficientizarea pe criterii concurentiale si de randament , nu pe vectori ca monopolul deghizat imagistic.

ps

daca acum descoperim necesitatea educatiei antreprenoriale , vai de IQ-ul nostru...si daca e "benefica " o pandemie ca sa concretizam "oportunitati" vai de salata companiilor in sos de guvernanta corporatista , asezonat cu/de duduia AN 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU GRAYLING:Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor avea un rol crucial în 2021
07 mai. G.U.


ASF:Tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare locale şi internaţionale1
07 mai. J.P.


ÎN PERIOADA 10-21 MAI:Una dintre ieşirile de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă
07 mai. A.P.


Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021
07 mai. A.P.


CFR a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei ferate Constanţa-Mangalia2
07 mai. A.P.


Pfizer este în defavoarea eliminării brevetelor vaccinurilor anti-Covid
07 mai. A.P.


Google Play va avea o secţiune despre practicile privind colectarea datelor
07 mai. A.P.


Twitter testează noi funcţii de donaţii pentru creatorii de conţinut
07 mai. A.P.


SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.