VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FELIX PĂTRĂŞCANU, MANAGING PARTNER FAN COURIER:

"Posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru proiectele antreprenoriale"

16 apr. Companii
A.T.
Felix Pătrăşcanu
Felix Pătrăşcanu

"Nu exclud o listare la Bursa de Valori Bucureşti, dar mai sunt multe de făcut până acolo"

Banii şi posibilităţile de finanţare nu lipsesc din piaţă pentru noi proiecte antreprenoriale, important este să nu lipsească ideile, susţine Felix Pătrăşcanu, Managing Partner FAN Courier.

Domnia sa a declarat: "Banii băltesc. Există o mulţime de posibilităţi de a găsi bani în piaţă pentru noi proiecte antreprenoriale. Nu aceasta este problema, important este să nu lipsească ideile. Fonduri se pot obţine prin private equity, BVB, se întâmplă lucruri fulminante pe piaţa AeRO".

Managing Partnerul FAN Courier a precizat că nu exclude o posibilă listare a companiei pe bursă, însă a precizat că mai sunt foarte multe de construit şi foarte multe lucruri de pus la punct pentru acest pas.

Domnia sa a afirmat că FAN Courier face parte din tabăra industriilor câştigătoare din anul 2020. "Trebuie să recunosc că anul trecut am crescut cât în doi ani. Previzionam pentru 2020 o creştere de 10-15%, care s-a transformat în aproximativ 30%", a precizat Managing Partnerul companiei de curierat.

Felix Pătrăşcanu a mărturisit că atunci când vezi astfel de creşteri ale companiei pe care o deţii primul instinct este să te bucuri, dar trebuie să fii foarte atent la lucrurile care susţin această creştere.

Domnia sa a explicat: "Este important să faci multe angajări pentru a susţine creşterea companiei, ceea ce am şi făcut. Am angajat anul trecut peste 1000 de oameni în condiţiile în care ştiam că ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă foarte mare. Dar iată că mulţi români s-au întors acasă din străinătate şi sper să şi rămână, plus că au venit către noi mulţi oameni din industriile care au avut de suferit, din păcate".

Felix Pătrăşcanu a mai spus că perioada pandemiei a venit cu digitalizare, lucru despre care vorbeşte, de altfel, toată lumea.

Managing Partnerul FAN Courier a detaliat: "Această pandemie ne-a digitalizat cu adevărat. În primele zile când am început să facem livrări în pandemie, clienţii noştri au devenit foarte speriaţi, am avut livrări cu scripetele pe balcon, nu mai eram primiţi în scara blocului, banii erau aruncaţi printr-o deschizătură a uşii. Însă principala noastră luptă era să fim în fiecare dimineaţă în rândul curierilor şi să le spunem angajaţilor noştri că avem un rol social şi suntem printre cei puţin de pe stradă. Trebuie să fim conştienţi că şi curierii şi ceilalţi angajaţi locuiesc poate cu persoane în vârstă sau cu copii. La început erau speriaţi, nu înţelegeam virusul şi nu înţelegeam exact ce înseamnă. Ne-am îndreptat spre digitalizare, nu numai compania noastră şi toată industria aproape, prin livrarea contactless".

Domnia sa a mai precizat că pandemia a grăbit şi speră că va rezolva cu totul şi situaţia plăţilor cash. Deşi acestea continuă să fie numeroase, s-au diminuat, totuşi, odată cu pandemia.

"Oamenii au fost încurajaţi să facă plăţile direct pe site-ul vânzătorului şi acest lucru a făcut ca timpul şi contactul cu clienţii să fie mai surt", a punctat Felix Pătrăşcanu.

Domnia sa a mai spus că anul 2020 a scos în faţă şi capacitatea de productivitate a companiei.

"Datorită faptului că străzile au fost goale, ne permiteau astfel să ajungem mult mai rapid acolo unde trebuia, reuşam să găsim locuri de parcare, şi în plus, un lucru foarte important a mai fost că toţi clienţii erau acasă. Astfel că am avut o productivitate senzaţională", a adăugat Managing Partnerul FAN Courier.

Domnia sa a mărturisit că anul trecut a învăţat că trebuie să fie foarte aproape de oameni, fiind cel mai important asset al unei companii.

"Consider că toţi livratorii şi-au arătat rolul social în această perioadă, lucru care i-a bucurat şi mulţi erau mândrii că ei sunt pe stradă şi dau o pată de normalitate în oraşele goale", a subliniat Felix Pătrăşcanu.

Totodată, domnia sa a mai afirmat că pandemia, care a afectat mai multe domenii, a scos la suprafaţă şi capacitatea antreprenorilor de a se reorienta în această perioadă, de a merge pe drumuri conexe, de a se duce către alte idei de business unele dintre ele cu un real succes şi mulţi antreprenori au descoperit alte oportunităţi .

"Pandemia ne-a arătat că puterea noastră, a românilor de a ne adapta şi a ne transforma în caz de criză este foarte mare şi putem trece foarte rapid peste astfel de situaţii", a punctat Felix Pătrăşcanu.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU GRAYLING:Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor avea un rol crucial în 2021
07 mai. G.U.


ASF:Tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare locale şi internaţionale1
07 mai. J.P.


ÎN PERIOADA 10-21 MAI:Una dintre ieşirile de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă
07 mai. A.P.


Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021
07 mai. A.P.


CFR a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei ferate Constanţa-Mangalia2
07 mai. A.P.


Pfizer este în defavoarea eliminării brevetelor vaccinurilor anti-Covid
07 mai. A.P.


Google Play va avea o secţiune despre practicile privind colectarea datelor
07 mai. A.P.


Twitter testează noi funcţii de donaţii pentru creatorii de conţinut
07 mai. A.P.


SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.