VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / OANA-MARCIANA ÖZMEN, DEPUTAT:

"Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce" 1

16 apr. Companii
George Marinescu
Oana-Marciana Özmen
Oana-Marciana Özmen

Modificarea legislaţiei pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători şi adoptarea unei legi a holdingului reprezintă priorităţile actualei majorităţi parlamentare a precizat deputatul Oana-Marciana Özmen, membru în Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

"Trebuie să avem în vedere legislaţia privind micii antreprenori, care trebuie încurajaţi în această perioadă de criză. E important să avem o legislaţie în domeniu. Am identificat necesitatea unei reglementări cu privire la designul creativ, industriile creative unde nu există o reglementare în acest sens. Se regăsesc în legislaţie anumite precizări pentru un anumit tip de activitate, dar industriile creative nu sunt acoperite. Mi-aş dori să dăm dovadă de solidaritate cu micii antreprenori creativi în această perioadă. E important să învăţăm să fim solidari, să cumpărăm produse româneşti şi să susţinem economia românească. Trebuie să venim cu reglementări legale de care antreprenorii au nevoie.

Ne dorim o lege a holdingului şi o modificare a legii societăţilor comerciale care să ne ajute şi să nu ne încurce. Mi-aş dori ca online-ul şi digitalizarea să ajungă în rândurile noastre şi să nu mai vedem cozi uriaşe la Registrul Comerţului", a spus Oana-Marciana Özmen.

Domnia sa a precizat că alianţa USR PLUS are în programul său de guvernare o serie de reforme pe care şi le propune în materia legislaţiei fiscale şi a amintit despre faptul că, din fondurile europene alocate ţării noastre, 900 milioane euro sunt pentru digitalizarea ANAF, digitalizare pe care fiecare antreprenor o aşteaptă.

În privinţa problemelor cu care se confruntă mediul privat de afaceri, ea a arătat că a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii din industria textilă şi i-a transmis ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, toate solicitările oamenilor de afaceri din sectorul respectiv de activitate.

"S-a precizat clar că anul acesta este atipic din punct de vedere financiar-fiscal, drept pentru care fiind constrânşi din cauza bugetului cu multe restricţii, se doreşte o încurajare a industriei textile pentru ieşirea din impas, dar trebuie găsite soluţii la bugetul raportat în acest an. Industria textilă se află pe lista de priorităţi, există deschidere din partea domnului ministru Năsui şi a decidenţilor cu privire la problemele cu care se confruntă acest segment de activitate, dar trebuie să avem în vedere că suntem într-o situaţie de pandemie şi că lucrurile nu se pot schimba decât dacă pandemia va regresa şi vom avea posibilitatea să construim împreună. Este important ca antreprenorii să îşi poată dezvolta business-urile, ştiu că au stocuri foarte mari pe care nu le pot valorifica. Am dorit să organizăm un eveniment în aer liber care să permită producătorilor de confecţii să îşi valorifice o parte din stocuri, dar din păcate situaţia sanitară nu permite acest lucru. Vom avea o discuţie şi cu retailerii pentru a găsi o soluţie pentru diminuarea stocurilor. Consider că cei din mall-uri ar trebui să asigure zone în care producătorii români să îşi expună marfa şi prin vânzare să îşi reducă stocurile", a spus Oana-Marciana Özmen.

Domnia sa le-a transmis antreprenorilor aflaţi în dificultate că este important să se reinventeze, să înceapă să facă afaceri şi în alte sectoare de activitate diferite faţă de cele în care s-au consacrat, dar că este de asemenea important ca statul să asigure sprijinul privind capitalul de care este nevoie pentru reorientarea afacerilor.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2021, 11:37

Alta pupaza scoasa la inaintare care repeta ce i se transmite...vrea o "lege a holding-ului" :-)? Stiti prin ce fel de tertipuri companii gen Amazon si Apple reusesc sa nu plateasca nici un dolar impozit in State? Ati ghicit prin organizare de tip holding:-)

PS: Amazon, profit in 2019, 100 miliarde USD, impozit ZERO 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU GRAYLING:Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor avea un rol crucial în 2021
07 mai. G.U.


ASF:Tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare locale şi internaţionale1
07 mai. J.P.


ÎN PERIOADA 10-21 MAI:Una dintre ieşirile de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă
07 mai. A.P.


Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021
07 mai. A.P.


CFR a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei ferate Constanţa-Mangalia2
07 mai. A.P.


Pfizer este în defavoarea eliminării brevetelor vaccinurilor anti-Covid
07 mai. A.P.


Google Play va avea o secţiune despre practicile privind colectarea datelor
07 mai. A.P.


Twitter testează noi funcţii de donaţii pentru creatorii de conţinut
07 mai. A.P.


SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.