VIDEOCONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / RAMONA IVAN, DIRECTOR CEC BANK:

"Foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul impus de pandemie"

16 apr. Companii
A.V.
Ramona Ivan
Ramona Ivan

"Banca a crescut pe zona de creditare a IMM-urilor, în 2020" 

CEC Bank a crescut, anul trecut, pe zona de creditare a IMM-urilor, potrivit doamnei Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale, CEC Bank, care menţionează că instituţia pe care o reprezintă a încercat să se adapteze nevoilor clienţilor în anul dificil al izbucnirii pandemiei.

Ramona Ivan declară: "Am încercat, începând cu luna martie 2020, să ne adaptăm, să discutăm foarte mult - online sau fizic - cu clienţii noştri, să venim în întâmpinarea lor. Problemele companiilor au fost multe şi deloc uşoare, apărând foarte multe amânări la plata datoriilor. În acest mediu dificil, însă, foarte multe companii şi-au găsit puterea să se reinventeze după blocajul activităţii, impus de pandemie. Multe companii şi-au reorientat afacerile, dezvoltându-şi operaţiunile pe segmente conexe activităţii lor tradiţionale. Am creditat multe astfel de proiecte".

Ramona Ivan aminteşte că CEC Bank este parte în toate programele guvernamentale pentru sprijinul antreprenorilor români, în contextul pandemiei, iar o parte dintre acestea au avut rezultate foarte bune în 2020, precum IMM Invest, "care a fost balonul de oxigen pentru foarte multe companii".

Conform doamnei Ivan, CEC Bank a avut "un număr impresionant de solicitări aprobate pentru programul IMM Invest". Oficialul băncii precizează: "Au fost circa 1.800 de companii, un număr deloc neglijabil în condiţiile în care foarte multe dintre acestea au venit să solicite finanţare pentru necesităţi curente, pentru linii de credit, capital circulant şi doar o pondere mică pentru investiţii".

În acest context, domnia sa subliniază că sistemul bancar este lichid, iar CEC Bank vrea să poată oferi finanţare, dar şi sfaturi pe toată durata proiectelor pe care le creditează.

Ramona Ivan menţionează: "Soluţia, în cazul unui antreprenor care vine la o bancă, este ca angajatul instituţiei creditoare să înţeleagă foarte repede despre ce anume este vorba în proiectul de investiţii al potenţialului client şi să îi poată da sfaturi plecând de la experienţa pe care a acumulat-o".

CEC Bank nu a crescut doar creditarea în anul pandemiei, ci s-a extins şi pe zona digitalizării, potrivit Ramonei Ivan, care susţine că, în noul context, clienţii instituţiei financiare s-au orientat foarte mult către această zonă.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

STUDIU GRAYLING:Factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG) vor avea un rol crucial în 2021
07 mai. G.U.


ASF:Tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare locale şi internaţionale1
07 mai. J.P.


ÎN PERIOADA 10-21 MAI:Una dintre ieşirile de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă
07 mai. A.P.


Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021
07 mai. A.P.


CFR a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei ferate Constanţa-Mangalia2
07 mai. A.P.


Pfizer este în defavoarea eliminării brevetelor vaccinurilor anti-Covid
07 mai. A.P.


Google Play va avea o secţiune despre practicile privind colectarea datelor
07 mai. A.P.


Twitter testează noi funcţii de donaţii pentru creatorii de conţinut
07 mai. A.P.


SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.