VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /BOGDAN DUMITRESCU, BJD REINSURANCE CONSULTING:

"Asigurările parametrice acoperă riscurile agricole la costuri reduse"

30 oct. 2020 Companii
V.R.
"Asigurările parametrice acoperă riscurile agricole la costuri reduse"

Ofertele de asigurări parametrice se regăsesc oriunde asigurările tradiţionale au dificultăţi de răspândire şi reprezintă o alternativă atunci când asigurările tradiţionale nu pot funcţiona, conform domnului Bogdan Dumitrescu, fondator şi CEO al BJD Reinsurance Consulting LLC, care menţionează că acestea sunt produse în principal pentru segmente de piaţă care nu sunt acoperite.

Bogdan Dumitrescu susţine că principiul asigurării parametrice presupune că atunci când apare un risc, nu este necesar să fie aşteptată recolta pentru evaluarea pierderilor de randament, iar în acest caz, compensarea este imediată.

"Sistemul parametric de acoperire a riscurilor meteorologice protejează în mod eficient culturile alimentare ale unui grup de fermieri la un cost redus faţă de unul sau mai multe riscuri clar identificate", declară domnul Dumitrescu, adăugând: "Asigurarea parametrică se bazează pe indicii meteorologici (temperatură, precipitaţii etc.) asupra factorilor de randament sau chiar asupra variaţiilor de preţ".

Această asigurare oferă acoperire pentru a face faţă, de exemplu, unei secete, unui îngheţ sau unei scăderi a cifrei de afaceri, precizează Bogdan Dumitrescu.

Domnia sa enumeră avantajele asigurării parametrice:

- Abundenţa datelor prin satelit, combinată cu creşterea expertizei în analiza datelor permite: o analiză mult mai detaliată a riscului; o ajustare a primelor cât mai aproape posibil de aceste riscuri şi mai multe proceduri de compensare.

- În ceea ce priveşte acoperirea pe baza unui indice meteo, se declanşează compensarea de îndată ce apare riscul acoperit. Nu este necesar să aştepţi recolta pentru a evalua pierderile de randament.

- Modelul economic al asigurărilor parametrice este viabil în toate circumstanţele, deoarece acoperirea riscurilor este combinată între diferitele linii de activitate ale companiilor de asigurări care suportă riscul.

În consecinţă, această punere în comun a riscurilor face posibilă acoperirea riscurilor care sunt uneori dificil de asigurat din cauza frecvenţei apariţiei lor.

Ca dezavantaje, domnia sa aduce în atenţie următoarele:

- Implementare complexă şi costisitoare în timpul primului abonament: dificultatea constă în identificarea celor mai relevante indicii pentru a demonstra pierderile fermierilor, producătorilor.

- Disponibilitatea şi fiabilitatea datelor meteorologice şi satelitare sunt în mod clar îmbunătăţite, dar acestea pot lipsi.

"Asigurarea parametrică diferă de alte acoperiri de asigurare prin capacitatea sa de a acoperi cele mai diverse culturi de pe toate continentele", spune domnul Dumitrescu, adăugând: "Indiferent de produsul sau activitatea care trebuie acoperită, procedura de urmat este aceeaşi - fiecare acoperire de asigurare este construită împreună cu clientul pentru a identifica în mod clar caracteristicile riscurilor care trebuie acoperite. De fapt, va depinde de el să definească asigurarea de care are nevoie". Bogdan Dumitrescu susţine că, pe lângă adaptabilitatea lor la cele mai variate contexte, asigurările parametrice sunt de succes în baza costului redus, mai ales că nu necesită o structură administrativă greoaie pentru evaluarea daunelor, compensarea fiind declanşată de îndată ce a apărut riscul acoperit.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DUMITRU NANCU, FNGCIMM:"În primul trimestru din 2021 s-au vândut în Bucureşti 5.000 de locuinţe, prin Noua Casă"
22 apr. M.G.


ARTHUR RĂDULESCU, CEO MERCHANTPRO:"eCommerce-ul devine canalul principal pentru achiziţiile în siguranţă ale românilor"
22 apr. A consemnat Adelina Toader


Alstom, pregătit să furnizeze trenuri cu hidrogen în România
22 apr. M.G.


Vaccinul românesc anti-Covid, în faza de testare pe cobai
22 apr. George Marinescu


Facebook intenţionează să lanseze un stablecoin care va concura cu dolarul
22 apr. Adelina Toader


Airbus îşi va transforma structura europeană în domeniul aerostructurilor
21 apr. G.U.


IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"1
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.