VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /MARIUS GAVREA, ING BANK:

"Factorii externi impun şi digitalizarea fermelor" 1

30 oct. 2020 Companii
E.O.
Marius Gavrea
Marius Gavrea

Pe lângă creditare, băncile pot oferi şi alte servicii fermierilor, a subliniat Marius Gavrea, Business Strategy Lead - Agri, ING Bank România. Domnia sa a precizat: "Băncile, în general, pot face şi altceva decât creditare pentru agricultori. În primul rând, îi pot informa şi educa financiar. Băncile pot să facă această parte de educaţie. În 2019 am organizat mai multe seminarii, cel puţin cinci, în care am diseminat informaţii legate de riscuri, de cum pot fermierii să îşi facă o analiză financiară pentru a nu ajunge la un grad de îndatorare ridicat.

Un alt aspect este digitalizarea fermei. Suntem într-o perioadă în care dorinţa devine necesitate. Băncile nu au început digitalizarea doar pentru că au vrut ele, este vorba despre factori externi, factori care au venit şi peste ferme, peste producătorii din agricultură. Ţările din Bazinul Mării Negre devin tot mai competitive. Cum ne poate ajuta transformarea digitală? Prin optimizarea costurilor, în primul rând. Preţurile au crescut, dacă vorbim de inputuri. Fermierul se poate uita tot mai mult înspre marje, având o aplicaţie digitală. Pe scurt, digitalizarea înseamnă să colectăm un set de date, sa îl analizăm şi să adoptăm soluţii pentru ferma respectivă. Trasabilitatea produselor este foarte importantă, de asemenea. (...) O aplicaţie îi poate ajuta foarte mult pe agricultori să îşi prezinţe produsele ca fiind conforme cu ceea ce se cere".

Domnul Gavrea atrage atenţia că o astfel de aplicaţie nu trebuie folosită doar la nivelul conducerii unei ferme, ci şi de cât mai mulţi oameni care lucrează în fermă, astfel încât datele să fie prelucrate corect şi deciziile să fie cât mai coerente.

Aceste aplicaţii sunt destul de accesibile şi din punct de vedere al preţului, a mai spus reprezentaul instituţiei bacare, recomandând fermierilor să opteze pentru lucruri simple care să îi ajute. "Ne-am concentrat şi ne-am sfătuit toţi clienţii să fie atenţi la lichidităţile pe care le au, să protejăm cash-ul pe care îl avem. Pe partea de investiţii, programul IMM Invest îl considerăm foarte bun şi pentru agricultori, întrucât unul din factori este legat de garanţiile pe care le au aceştia. Finanţarea devină facilă, prin acest program, iar costurile sunt bune, competitive, comparativ cu cele ale altor produse", a mai precizat domnul Gavrea.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   Factorii externi ???
mesaj trimis de Cristian în data de 01.11.2020, 21:48

"Factorii externi impun digitalizarea fermei".

E o afirmație tâmpită, fascistă.

Interesul trebuie sa fie al fermierilor  

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.


Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware
09 apr. G.U.


EJOBS:Creştere de 70% a aplicărilor pentru locuri de muncă în primele 3 luni ale anului
09 apr. S.B.


SONDAJ BESTJOBS:16% dintre angajaţi spun că s-au vaccinat deja împotriva Covid-19 şi 37% urmează în perioada următoare
09 apr. S.B.


TRAVELMINIT.RO:Hotelurile din România anunţă politici flexibile de anulări şi oferte speciale
09 apr. G.U.


Netflix a încheiat un acord pentru dreptul de streaming al filmelor Sony1
09 apr. S.B.


Fosta bancă Marmorosch Blank se transformă în cel mai luxos hotel din Capitală
09 apr. A consemnat Adelina Toader


Vântul de la Marea Neagră, un potenţial energetic neexploatat16
09 apr. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.