VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /NICU VASILE, LAPAR:

"Deşi România este o ţară agrară, fermierii nu au capacitatea să intre în magazine"

30 oct. 2020 Companii
E.O.
Nicu Vasile
Nicu Vasile

Fermierul român produce necompetitiv, avertizează Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care susţine că planurile strategice trebuie să se regăsească în planuri naţionale, care să dea rezultate concrete. Specialistul a precizat: "Noi discutăm foarte puţin cu specialistii în economie, iar fermieul român produce necompetitiv. Noi cumpărăm preţuri, nu calitate, pentru că produsele româneşti nu se cumpără. România produce produse de calitate, din punct de vedere ecologic. Produsele româneşti sunt net superioare celor din import, nu găsim pesticide în produsele noastre. Însă acestea reprezintă materie primă pe care o exportăm odată cu forţa de muncă. Să nu uităm că suntem ţara cu indicele demografic cel mai scăzut".

Domnul Vasile subliniază că, atunci când se pune în funcţiune un sistem de irigaţii, acesta trebuie să ajungă direct la producător. Şeful LAPAR a mai spus: "Trebuie să prioritizăm investiţiile pentru a crea productivitate şi profitabilitate. Degeaba aducem în piaţa agricolă subvenţii, dacă nu vorbim despre aceste două lucruri. România este o ţară preponderent agrară, iar agricultorii trebuie să fie baza dezvoltării naţionale". Printre altele, domnia sa opinează că trebuie să începem să dezvoltăm centre economice: "Avem o fermă, dar trebuie să dezvoltăm lanţul, pentru că am omorât zootehnia. Trebuie să vedem punctele critice pe care le avem si să începem să le rezolvăm, să fim mult mai uniţi".

Nicu Vasile subliniază că, deşi România este o ţară agrară, fermierii nu au capacitatea să intre în magazine.

Mediul asociativ de la noi nu este dezvoltat, arată domnia sa, apreciind că, dacă unul are fermă, celalalt ar trebui să vină cu abatorul, altul cu tehnologia şi toţi participanţii dintr-un lanţ de producţie trebuie să fie uniţi, nu dezbinaţi. Nu ştim să aducem împreună agriculgtura bio cu partea agroturistică, mai avertizează domnul Vasile, apreciind că este nevoie să dezvoltăm strategii economice şi că fermierii trebuie să fie mai uniţi cu sistemul bancar. Printre altele, domnia sa s-a arătat îngrijorat de gradul de îndatorare al fermierilor.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.