VIDEOCONFERINŢA BURSA "AFACERI ÎN AGRICULTURĂ" /SORIN VASILESCU, DIRECTOR ANIF:

"Avem nevoie de o strategie ca să finanţăm irigaţiile, desecările şi combaterea eroziunii solului"

30 oct. 2020 Companii
V.R.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a fost nominalizată drept unul dintre beneficiarii majori ai celor 6,5 miliarde de euro din fondurile pe care le va furniza UE prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, conform domnului

Sorin Vasilescu, director al Direcţiei de Investiţii din cadrul ANIF, care menţionează că, în acest context, au fost purtate discuţii la Ministerul Agriculturii şi cel al Fondurilor Europene pentru realizarea unei strategii prin care să poată fi finanţate cele trei mari activităţi din domeniu: irigaţiile, desecările şi combaterea eroziunii solului.

"A trebuit să ne gândim cum să facem acest lucru, mai ales că suma este foarte importantă - nu am mai avut parte de o asemenea finanţare cel puţin în istoria post-Revoluţie", declară domnul Sorin Vasilescu, adăugând: "Este necesar un management corespunzător şi trebuie să realizăm o strategie a acestor amenajări, să le facem cât mai adaptate la zilele noastre, prin digitalizare, tehnologizare, astfel încât să fie aduse la cele mai recente standarde. Acestea sunt liniile directoare pe care le-am primit în comunicarea permanentă cu Ministerul Fondurilor Europene".

Sorin Vasilescu mai spune: "Datorită oportunităţii oferite de demararea Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă, ANIF a început elaborarea documentaţiilor tehnico-economice. Se preconizează să fie depuse 1.300 de proiecte complexe pe cele trei componente: compensarea deficitului de apă din sol, eliminarea excesului de apă de pe suprafeţele afectate şi din profilul de sol; combaterea eroziunii solului, care pune în pericol diverse localităţi şi vieţi omeneşti. Toate acestea acoperă nevoia de lucrări pe întreaga suprafaţă de ţării".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

FAŢĂ DE PERIOADA IANUARIE-MARTIE A ANULUI TRECUTPetrom - producţie şi vânzări de hidrocarburi în scădere, în primul trimestru
12 apr. A.I.


Grupul Digi - de la şocul COVID, la perspectivele post pandemie
12 apr. Andrei Iacomi


ÎN SCĂDERE UŞOARĂ FAŢĂ DE CEA DIN 2019Eisberg a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 11 milioane euro
12 apr. A consemnat Emilia Olescu


SUPLIMENT DIGIParcursul DIGI COMMUNICATIONS la Bursa de Valori Bucureşti
12 apr. Mihai Gongoroi


SUPLIMENT DIGIGrupul Digi în cifre
12 apr. Valentin M. Ionescu


SUPLIMENT DIGIAcţiunile Digi - recuperare rapidă a căderii provocate de şocul Covid
12 apr. Andrei Iacomi


SUPLIMENT DIGI / SERGHEI BULGAC, CEO DIGI COMMUNICATIONS:"Digi a înţeles rapid care vor fi noile leviere de creştere"
12 apr. A consemnat Andrei Iacomi


China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.