VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / CLAUDIA GRIECH, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT AL E.ON ENERGIE ROMÂNIA:

"Liberalizarea pieţei de energie vine cu oportunităţi atât pentru client, cât şi pentru furnizor" 1

27 ian. Companii
A.T.
 Claudia Griech
Claudia Griech

Liberalizarea pieţei de energie este un lucru dorit şi aşteptat de furnizori pentru că vine cu oportunităţi atât pentru client, cât şi pentru furnizor, a declarat Claudia Griech, director general adjunct al E.ON Energie România.

Domnia sa a explicat: "O piaţă liberă înseamnă posibilitatea fiecărui client de a alege oferta cea mai potrivită pentru el. Înseamnă diversificarea ofertelor şi plierea lor pe nevoile clienţilor. O piaţă liberă permite o segmentare foarte atentă a clienţilor, în funcţie de dorinţele acestora. Dacă, de exemplu, nevoia clientului este una de predictibilitate vorbim despre o ofertă cu preţ fix şi garantat. Dacă preţul este corelat cu evoluţia pieţei de achiziţie, atunci clientul probabil că are un apetit de risc mai ridicat".

Reprezentanta E.ON a precizat că liberalizarea vine, totodată, cu oportunitatea pentru furnizor de a aduce noi produse şi servicii pentru clienţi.

"Noi avem în portofoliu servicii de asistenţă tehnică asociate ofertei de bază, propunem electrocasnice care vin cu o eficienţă energetică ridicată, chiar şi un pachet de energie verde, destinate clienţilor preocupaţi de sustenabilitate şi care vor să consume energie provenită doar din surse regenetrabile", a adăugat directorul E.on.

Claudia Griech a mai afirmat că E.ON nu îşi doreşte să ţină clienţii captivi, ci să fie pentru aceştia o opţiune bazată pe mai multe considerente care fac diferenţa pe piaţă.

"Cred că fiecare furnizor îşi doreşte să fie ales de către clienţii săi pentru ofertele sale, pentru produse, pentru brandul pe care îl reprezintă, pentru experienţa pe care clientul o are în interacţiunea cu furnizorul, pentru implicarea în societate a furnizorului. Acestea sunt argumentele pentru care dorim să fim aleşi de către clienţi", a mărturisit reprezentanta companiei.

Totodată, domnia sa a precizat că E.ON susţine un efort conjugat al tuturor actorilor din piaţă, un efort de de comunicare şi conştientizare a clienţilor în ceea ce priveşte drepturile pe care ei le au în momentul liberalizării şi salută iniţiativa ANRE de a transpune mesajul de liberalizare a pieţei într-un mesaj de interes public.

Claudia Griech a mai spus că, în acelaşi timp, E.ON, prin platforma despre-energie.ro şi prin secţiunea dedicată liberalizării pieţei de pe site-ul companiei www.eon.ro/liberalizare face eforturi consistente de educare şi informare a consumatorilor de energie.

De asemenea, directorul E.ON consideră că a avea concurenţă este un lucru foarte sănătos într-o piaţă, pentru că acest lucru determină jucătorii să devină tot mai buni.

Domnia sa a amintit de proiectele de digitalizare ale E.ON şi de gradul ridicat de acceptanţă al clienţilor în ceea ce priveşte comunicarea pe canale digitale.

Claudia Griech a declarat: "Anul trecut ne-a ajutat mult în ceea ce priveşte adopţia de canale digitale. În momentul acesta vorbim despre un procent de 20% din totalul portofoliului nostru, dar dacă ne referim doar la totalul din portofoliul de electricitate, vorbim de aproximativ 30%. Pe de altă parte, sunt multe iniţiative pe care le-am testat anul trecut, iar anul acesta le dezvoltăm pentru toţi clienţii. De exemplu, avem în prezent un chat pe portalul nostru care preia în ultima vreme volume spectaculoase de solicitări, chiar dacă clientul nu este 100% digital în ceea ce priveşte opţiunea pentru facturarea electronică, dar comunică cu noi în mediul digital. De asemenea, anul trecut am avut o explozie de clienţi care au preferat să ne scrie pe mail, lucru mai puţin obişnuit în perioadele anterioare".

Directorul E.ON a ţinut să amintească faptul că furnizorii, fiind la capătul lanţului de evaluare sunt şi cei mai expuşi la învinovăţirile de tot felul: "De fapt, vorbim de o liberalizare atât la nivelul preţului de achiziţie. În consecinţă, dacă în anii anteriori achiziţia s-a făcut la preţuri reglementate, acum se face la preţurile din piaţa liberă, diferenţele fiind consistente".

Claudia Griech a subliniat că pentru client este important, în momentul în care se îndreaptă către o ofertă, să fie atent la ceea ce alege. Respectiv, dacă este un preţ fix sau variabil, care sunt condiţiile în care se poate modifica preţul, care sunt clauzele contractuale în ceea ce priveşte termenele de plată, pentru cât timp este valabil preţul din ofertă. Trebuie, de asemenea, să fie foarte atenţi la ce înseamnă un discount, pentru că deşi în România discountul vinde mai bine decât preţul, trebuie să fim atenţi la preţul final, după cum a mai punctat directorul E.ON.

În plus, domnia sa consideră că este important ca beneficiarul să poată să aleagă mijloacele de comunicare cu furnizorul - dacă oferă comunicare prin canale digitale, call-center, puncte de prezenţă fizică.

Claudia Griech a mai spus că este simplu să îţi schimbi furnizorul din perspectiva clientului, dar în spate este o întreagă comunicare între furnizor, distribuitori, etc.

"Ar trebui şi există o iniţiativă din partea ANRE de a facilita printr-o platformă această zonă de comunicare între actorii din piaţă pentru ca schimbarea furnizorului să se poate face aşa cum ne dorim, într-un interval de timp de 24 de ore", a subliniat directorul E.ON.

Domnia sa a mai precizat că E.ON nu are în vedere dezvoltarea unor proiecte de generare local, în România.

"Strategia grupului E.ON este de a investi şi a se concentra în portofoliul său de clienţi mai degrabă decât în partea de generare. Consider că atâta vreme cât îţi concentrezi focusul într-o anumită zonă este mai bine pentru tine şi pentru consumatori", a explicat reprezentanta E.ON.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   Blondo,
mesaj trimis de sabin în data de 27.01.2021, 16:31

daca ai stii aritmetica ai vedea ca e doar in avantajul furnizorilor...

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.