VIDEOCONFERINŢA BURSA - "ELECTRICITATE PE PIAŢA LIBERĂ. FACTURA: CREŞTE SAU SCADE?" / OVIDIU DEMETRESCU, PARTENER OCD CAPITAL & RESOURCE ŞI LONDON BROKERS:

"Schimbarea furnizorului necesită semnarea a doar două hârtii" 1

27 ian. Companii
M.G.
Ovidiu Demetrescu
Ovidiu Demetrescu

Schimbarea furnizorului de energie electrică necesită semnarea a doar două hârtii, a afirmat Ovidiu Demetrescu, partener OCD Capital & Resource şi London Brokers şi moderatorul conferinţei.

Demetrescu s-a referit la notificarea către actualul furnizor, notificare cu privire la intenţia de schimbare a furnizorului de energie, şi la completarea unui nou contract, specific, cu furnizorul ales. De menţionat că procesul este unul complet digitalizat şi faptul că consumatorul nu este în niciun moment în pericol să fie decuplat de la alimentarea cu energie electrică. "În niciun caz nu trebuie să daţi crezare vreunui zvon că vine cineva şi vă ia contorul sau vă decuplează dacă vreţi să schimbaţi furnizorul de energie. Lucrurile acestea nu se vor întâmpla. Sunt numai nişte tactici, tehnici de «guerilla-marketing», cum am putea să le spunem, din partea unora. În opinia mea sunt exagerate, nefondate şi nelegale", a spus Ovidiu Demetrescu.

Acesta a mai afirmat: "Mesajul este simplu şi clar: atenţie când semnaţi contractul, citiţi cu atenţie clauzele şi după care veţi lua nişte decizii în absolută cunoştinţă de cauză şi cu claritate".

Demetrescu a mai subliniat că există o diferenţă fundamentală între furnizorul de energie şi distribuitor, primul ocupându-se de alimentare şi al doilea de reţeaua electrică.

Acesta a notat că majoritatea furnizorilor şi-au contractat o parte din necesarul de energie pentru 2021 în avans.

"Cu cât îţi contractezi energia în avans cu atât ai posibilitatea şi libertatea de a face nişte alegeri inteligente şi nişte alegeri mai bune din punct de vedere concurenţial şi de a veni în întâmpinarea consumatorilor şi practic să îţi acoperi necesarul de livrare de energie cu contracte de energie. Sunt absolut convins că majoritatea furnizorilor care aveau şi aprobarea de FUI au avut înţelepciunea să-şi achiziţioneze o parte din necesarul de energie în avans, pe pieţele de forward, şi atunci e clar că aveau contractate cantităţi de energie inclusiv pentru anul acesta, 2021. Cred că acest lucru se poate vedea simplu şi limpede dacă ne uităm la evoluţia preţurilor şi contractelor pe OPCOM", a mai spus Ovidiu Demetrescu.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   Nu are rost cu astia..
mesaj trimis de Cristian în data de 27.01.2021, 13:17

Astia-s nebuni, nene.. nu traiesc in lumea reala, in care 60% din clienti traieste in rural si nu are nicio treaba cu calculatorul astfel incat sa poata face ceva online.

80% din Romania NU e complet digitizata deci cum drku sa incheie vreun contract online ??

Nu mai vorbesc ca firme ca ENEL nu raspund nici macar online la solicitarile de contractare venite din partea clientilor, fiind niste tepari nenorociti.  

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.


Vaccinarea angajaţilor - condiţie pentru reluarea activităţii HoReCa la parametrii optimi2
21 apr. G.M.


GREENPEACE:"Planul de restructurare al CE Oltenia este incompatibil cu reglementările europene"1
21 apr. G.M.


ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN 2021Bonami a înregistrat o creştere de 50% YoY pe piaţa din România
20 apr. G.U.


ÎN 2020Kaspersky şi-a majorat veniturile globale la un total de 704 milioane USD
20 apr. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.