VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / CORNELIU BODEA, PREŞEDINTE CRE:

"Industria energetică, principalul motor de relansare economică ales de UE" 5

25 sep. Companii
A.T.
Corneliu Bodea
Corneliu Bodea

"Panurile investiţionale, irealizabile fără un cadru legislativ care să ofere încredere"  

"Industria energetică are nevoie de solidaritate, să nu lăsăm pe nimeni în urmă"

Motorul principal pe care întreaga Uniune Europeană l-a ales pentru relansarea economică are o mare legătură cu industria energetică care este extrem de semnificativă în sistemul industrial al României, a declarat Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE).

Domnia sa a subliniat că în actualul context, Green Deal este pentru ţara noastră o şansă şi mai mare după apariţia actualei crize, decât era înainte.

"Trebuie să recunoaştem cu celeritate faptul că manifestam nişte rămâneri în urmă, aveam capitole la care puteam să fi făcut mai mult. Acest reset important pe care actuala criză sanitară şi previzibila criză economică îl aduc este important pentru că ne poate oferi o şansă de a ne racorda rapid la ceea ce urmează a fi principalul motor de relansare economică în întreaga Uniune Europeană.

Este o şansă pentru care trebuie să fim pregătiţi, să fim informaţi", a explicat Corneliu Bodea.

Preşedintele CRE a precizat însă că este nevoie în perioada următoare, de o realiniere a cadrului legislativ şi de reglementare din România la cel european şi sporirea atractivităţii acestuia pentru a da mai mult curaj investiţiilor.

Domnia sa a declarat: "Deşi vorbim în planurile noastre de perspectivă 2030 de volume de investiţii extrem de curajoase, ele nu se vor întâmpla nici chiar cu suportul fondurilor europene, atât timp cât cadrul legislativ nu va oferi investitorilor, celor care riscă, încredere. Cred că este principalul lucru pe care îl avem de făcut în perioada următoare şi am încredere că noi, specialiştii din această industrie, ne vom alia pentru a ne asigura că poate unele greşeli care s-au întâmplat în trecut nu se vor întâmpla şi vom avea acel cadru legislativ care va permite ranformarea structurii energetice în România".

În plus, preşedintele CRE a mai spus că este necesar un cadru de reglementare, atât de calitatea, dar şi stabil: " Mă refer aici în cadru larg, în termeni de reglementare specific industriei energetice, dar şi la cadrul de reglemetare general fiscal pentru că, să nu uităm, industria pe care o servim este o afacere şi trebuie să fie una profitabilă.

Totuşi, Corneliu Bodea a spus că se văd semne pozitive din acest punct de vedere legat de anumite modificări legislatice care au rolul de a facilita investitorilor o acţiune mai curajoasă şi mai sigură, dar mai este nevoie şi de altele.

"Sunt absolut sigur că după ce va trece această perioadă, care este normal să fie agitată, cu două rânduri de alegeri extrem de importante, să ne aşezăm cu seriozitate şi curaj şi să continuăm realinierea cadrului legislativ şi de reglementare din România la cel european şi să-l facem mai atractiv pentru a da mai mult curaj investiţiilor", a detaliat preşedintele CRE.

Domnia sa a mai precizat că o problemă majoră pe care ţara noastră va trebui să o rezolve este cea din zona generării de energie electrică: "România trebuie să depăşască această fază a companiilor monocombustibili, lucru care vine din trecut şi care acum se dovedeşte a fi o greşală. Această greşală trebuie îndreptată, companiile trebuie ajutate să se diversifice pentru a progresa".

Corneliu Bodea a mărturisit că este optimist, deşi conform estimărilor criza economică generată de Covid-19 va lovi puternic industria energetică şi se estimează că este a treia industrie afectată ca volum de această criză.

"Sunt recunoascător că trăiesc aceste timpuri pentru că, în ciuda tuturor dificultăţilor, ele ne oferă ocazii unice, de a ne uni şi a ne asocia în a depăşi aceste obstacole", a mai subliniat Corneliu Bodea.

Totodată, domnia sa a afirmat că industria energetică este un lanţ în care fiecare verigă este importantă: "Industria energetică este un lanţ valoric, dar şi de rezilienţă. În fiecare verigă a sa stă puterea întregului".

În plus, Corneliu Bodea a afirmat că în urma analizei legată de companiile de engeneering şi de construcţie din domeniul energetic şi de modul în care acestea termină anul financiar, s-a văzut că degradarea indicatorilor financiari la principalele 20-30 de companii furnizoare de servicii, produse şi lucrări în infrastructura energetică continuă.

"Pe principiul că nu lăsăm pe nimeni în urmă, fac un apel la toţi cei care astăzi activează în sistemul energetic să fie solidari cu această industrie", a mai subliniat preşedintele CRE.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 5
1.   Sariti lume hotii ne fura
mesaj trimis de gogu în data de 25.09.2020, 07:51

Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2020, 09:08

si pe cine sa votam ?

1.2.   De 30 de ani (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de gogu în data de 25.09.2020, 11:42

Pe unii care nu au mai fost, tineri, dornici să lupte pentru prosperitatea acestei ţări, să le arătăm că votul nostru contează, că noi poporul suntem șefii şi nu i-am pus acolo doar să numească în toate structurile statului oamenii lor inculți şi proști (exact ca şi clanurile mafiote), aceștia având meritul doar că ascultă ordinele de partid orbește. Putem oare să nu ne mai întrebăm "Eu cu cine votez?" că asta tot facem de 30 de ani, îi tot rotim la putere (pe ei şi sateliți lor) şi în tot acest timp noi am fost ținuți în sărăcie, iar ei s-au lăfăit în bogăție (prin furt, hoţie că de aceea îşi numesc în toate structurile oamenii lor). E normal să îşi bată joc de noi știind că tot ei vor ieși să conducă ţara şi atunci votul nostru numai contează (ei au fost şi vor fi șefii, nu noi, dacă nu le arătăm că noi poporul suntem şefii).

1.3.   Ce ne mai place sa vorbim (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de gogu în data de 25.09.2020, 12:12

Acum importăm la greu energie şi toţi vin doar cu promisiuni, că facem aia, că facem cealaltă şi de fapt nu facem nimic. Tot distrugem, ca să facem loc la import. Ce ne mai place să importăm pentru ca să trăiască alţii bine. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti, mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

1.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de stef în data de 27.09.2020, 09:47

Vrem sa votam AUR dar cine trebuie a bagat batul prin gard. Ce ar fi sa

renuntam la televizor? In decembrie sper sa fie altfel. Sper ca biroul electoral central sa fie inlocuit. 

Legat de panurile ( asa scrie ) pe energie ce sa mai vorbim? In Germania se construiesc centrale pe carbune,acum, si noi inchidem centralele termo ca ce chestie? Sa importam energie din , ati ghicit , din Germania via Ungaria.Si noi vorvim de investitii in energie. Palavre.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

EVOLINE IMPEX, compania care deţine francizele Bata şi New Balance, şi-a cerut insolvenţa
02 dec. J.P.


AstraZeneca a reînnoit contractul pentru birourile din Bucharest Business Park
02 dec. A.P.


Airbnb ţinteşte o evaluare de până la 34,8 miliarde de dolari a ofertei sale publice iniţiale
02 dec. A.P.


Facebook schimbă numele criptomonedei pe care o va lansa
02 dec. A.P.


SILO AGRIGRUP şi-a cerut insolvenţa
02 dec. J.P.


MONDO AGRAR a cerut insolvenţa NORAVET 98
02 dec. J.P.


Defrişări record pentru ultimul deceniu
02 dec. O.D.


Grajdurile Imperiale de la Cluj - transformate în spaţii de co-working2
02 dec. A consemnat Emilia Olescu


DINAMIC FAMILY TRANS a cerut insolvenţa MIDA DRUM CONSTRUCT
01 dec. J.P.


ROMSA LOGISTIC a cerut insolvenţa DORNA LACTATE
01 dec. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.