VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / MIHAELA TOADER, DIRECTOR DE STRATEGIE ROMGAZ:

"Ne preocupă foarte mult producţia de hidrogen"

25 sep. Companii
Emilia Olescu
Mihaela Toader
Mihaela Toader

*Mihaela Toader: "Ne gândim la proiecte integrate care să conducă la producţia de energie verde" *Unul dintre obiectivele Romgaz este să devină jucător regional, a spus doamna Toader

Romgaz a pregătit strategia de investiţii pentru următorii cinci ani şi are câteva directii noi, urmărind consolidarea rolului în piaţa producţiei de energie electrică, a anunţat Mihaela Toader, Director Direcţia Strategie, Relaţii Internaţionale, Fonduri Europene în cadrul companiei.

Conform domniei sale, compania de stat se uită cu foarte mare atenţie la zona de energie verde şi speră ca până la finalul acestui an să identifice câteva proiecte de investiţii în energia regenerabilă. Mihaela Toader a completat: "Ne interesează foarte mult partea de cecetare. În acest sens, producţia de hidrogen ne preocupă şi ne gândim la proiecte integrate care să conducă la producţia de energie verde, chiar dacă noi tradiţional nu suntem foarte verzi, prin prisma gazului. Ne uităm spre aceste oprtunităţi, iar fondurile nerabursabile şi chiar şi cele rambursabile sunt binevenite, pentru că scad costurile finanţării şi ne cresc credibilitatea în piaţă".

Aşadar, pe lângă core-business-ul său, compania de stat vizează producţia de energie electrică prin combinarea gazului cu energia verde, sursele regenerabile şi hidrogenul, a conchis reprezentantul Romgaz, adăugând: "Suntem în analiză în acest moment, avem studii de fezabilitate deja lansate şi cred că la începutul anului viitor vom avea deja indentificate proiectele în acest sector".

Referitor la marile proiecte derulate de companie, pe lângă capacitatea de la Iernut, care este finalizată în proporţie de circa 93%, Romgaz are aprobat planul pentru dezvoltarea unei noi capacităţi de producţie la Mintia. Mihaela Toader a precizat că societatea de stat este în proces de demarare a achiziţiei publice pentru partea de "owner engineering" şi pentru contractarea lucrărilor efective. Probabil că la începutul anului viitor va fi demarată şi această inves­tiţie, conform estimărilor doamnei Toader, care a precizat că este un proiect matur: "Ne uităm şi spre alte locuri din ţară unde să putem dezvolta capacităţi de energie electrică şi în 2-3 ani sperăm să acoperim importul de energie electrică pe care îl face România în acest moment".

Nu în ultimul rând, din strategia de dezvoltare a Romgaz face parte şi obiectivul de a deveni jucător regional, după cum a subliniat Mihaela Toader, adăugând: "Am urmărit un proiect regional în prima parte a anului, dar tulburările din piaţă, pandemia, ne-au făcut să fim mai reţinuţi referitor la respectivul deal, care era regional. Urmărim, însă, cu interes în continuare piaţa regională şi dacă vom identifica oportunităţi cu certitudine că ne dorim să devenim jucător regional. Suntem în diverse discuţii pentru unele proiecte, dar climatul actual nu ne ajută".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

EVOLINE IMPEX, compania care deţine francizele Bata şi New Balance, şi-a cerut insolvenţa
02 dec. J.P.


AstraZeneca a reînnoit contractul pentru birourile din Bucharest Business Park
02 dec. A.P.


Airbnb ţinteşte o evaluare de până la 34,8 miliarde de dolari a ofertei sale publice iniţiale
02 dec. A.P.


Facebook schimbă numele criptomonedei pe care o va lansa
02 dec. A.P.


SILO AGRIGRUP şi-a cerut insolvenţa
02 dec. J.P.


MONDO AGRAR a cerut insolvenţa NORAVET 98
02 dec. J.P.


Defrişări record pentru ultimul deceniu
02 dec. O.D.


Grajdurile Imperiale de la Cluj - transformate în spaţii de co-working2
02 dec. A consemnat Emilia Olescu


DINAMIC FAMILY TRANS a cerut insolvenţa MIDA DRUM CONSTRUCT
01 dec. J.P.


ROMSA LOGISTIC a cerut insolvenţa DORNA LACTATE
01 dec. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.