VIDEOCONFERINŢA BURSA "EXPORTURILE, ÎN PRIMUL RÂND!" / ALEXANDRU BORCEA, PREŞEDINTELE ARIES:

"Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare a României" 1

26 feb. Companii
M.G.
Alexandru Borcea
Alexandru Borcea

Ministerul Economiei este responsabil pentru competitivitatea şi capacitatea de inovare din viitor a economiei r­o­mâneşti, a spus Alexandru Borcea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES).

Borcea a precizat: "Dacă nu îşi asumă aceste lucruri şi se rezumă la afirmaţii deşănţate şi fără valoare, fără argumente efective, apelând cu precădere la valoarea emoţională pe care o generează o afirmaţie fără responsabilitate (...) e clar că nu se doreşte ca economia să crească, să mergem pe alte nivele ale economiei. S-a menţionat faptul că Ungaria, o ţară cu populaţie la jumătate din cât avem noi, are export mai mare. În partea de export există în mod normal o implicare enormă din partea tuturor statelor. Atunci când mergem la diferite evenimente, stand-ul nostru, adică al României, este cel mai mic. Sunt unii, nu vreau să compar cu Statele Unite sau China care au pavilioane întregi închiriate, ţări care se implică şi finanţează aceste lucruri pentru că este obligaţia sa. Nu se înţelege că este o obligaţie".

Aceste târguri internaţionale creează o imagine a competenţelor ţării noastre în lume, a mai spus Borcea.

"Când apare cineva la aceste târguri nu apare sub pavilion individual. Apare sub denumirea de România. (...) Este o muncă care are de obicei rezultat în doi-trei ani şi pot să dau nenumărate exemple de firme care au pornit prin acest program, prin noi, propuşi de către noi, care acum au peste 100 de angajaţi, deci cu un efect real în societate şi în economie. Mai mult, în zona pe care o reprezentăm salariile sunt foarte mari. Nu este uşor să demonstrezi că eşti competitiv", a afirmat Alexandru Borcea.

Borcea a subliniat că şi datorită bugetului de 2 milioane de euro destinat pentru finanţarea participării la 10 evenimente, industria pe care o reprezintă a reuşit o creştere de 316 milioane de euro în 2020 şi de 704 milioane în 2019.

"Am adus mai mult înapoi. Pentru noi acest program a fost foarte bun. (...) Nici noi nu considerăm că este perfect, dar asta nu înseamnă că mai întâi omori şi după aceea pui compresă", a spus preşedintele ARIES.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   INVENȚII ??? INOVAȚII ???
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 15:55

De unde : noi muncim nu gândim !!!!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Proiectul de lege privind tehnologia 5G - puternic criticat atât de autorităţile publice, cât şi de actorii din mediul privat1
13 apr. ALINA POPESCU, CRISTINA CREŢU (MPR PARTNERS)


Homelux propune noi seturi de mobilier pentru amenajarea grădinii
13 apr. G.U.


STUDIU MEDLIFE:Riscul de infectare post-vaccinare este foarte mic
13 apr.


OPINIIConformarea prin colaborare, o soluţie pentru întărirea colectării
13 apr.


Grupul Eurolines devine proprietarul campingului Green Dolphin din Delta Dunării
13 apr. S.B.


Bitcoin România vizează să înregistreze 250.000 de utilizatori la finalul lui 2021
13 apr. S.B.


AFI Europe a investit 650.000 de euro pentru a monta sisteme de purificare a aerului în trei centre comerciale
13 apr. S.B.


Dacia anunţă lansarea pre-comenzilor pentru Spring
13 apr. S.B.


RAPORT RANDSTAD ROMÂNIA:În 2021, 15% dintre companii vor creşte salariile mai mult decât inflaţia
13 apr. S.B.


ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI:Armonizarea protocoalelor de călătorie cu regulile de sănătate, esenţială pentru recuperarea turismului
13 apr. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.